Sander & Martijn de Nijs
Sander & Martijn de Nijs Foto:

'De Nijs versus De Nijs' in evenwicht

HOOGERHEIDE – Anno 2019-2020 vormen samenspelende voetballende broers een bijzonderheid. Marijn, Johan en Joep van Kalmthout claimen een groot aandeel in de METO-selectie. Bij ODIO telt men met Michel & Coen Michielsen en Mitchell & Damian Elenbaas een dubbele dubbeltelling. Elkaar bestrijdende families zijn zo mogelijk nog unieker. Sinds hun transfers ontmoetten Matt (WVV'67) en Rick Luijkx (Vivoo) soms elkaar. Ook de overgang van Sander de Nijs naar WVV'67 betekende de aanleiding voor jaarlijks een tweevoudige 'broedermoord' met Martijn de Nijs (METO).

Sander de Nijs (24) verkoos in de zomer 2016 WVV'67 boven METO daar er voor hem, alsmede Matt Luijkx en Max van Elzakker, aan de Huijbergseweg geen enkel sportief perspectief was weggelegd. Het drietal promoveerde met WVV'67 en kruist sindsdien de club waar de roots liggen.

Martijn de Nijs (21) vormt al enkele seizoenen een vaste waarde op de METO-rechterflank. En leidde het onderlinge familieklassement. In Hoogerheide zegevierde de thuisclub met 3-0 en 3-2. Op sportpark De Fortuin werd het achtereenvolgens 1-1 en 1-2. Sinds zaterdag 24 januari is de zaak weer in evenwicht. WVV'67 boekte, na eerder in 2015-2016, een nieuwe overwinning op vreemde bodem.

Sander de Nijs:"Nadat we op voorsprong waren gekomen ging METO met de backs 'hoger' spelen. Hierdoor kwam ik als linksback Martijn dikwijls tegen. Blijven toch aparte duels!". Martijn baalt van de nederlaag. "We waren veel te tam en kwamen er voetballend niet aan te pas. We creëerden nagenoeg geen kansen tegen een goed georganiseerd WVV'67."

Of de jongste De Nijs die avond nog enige troost heeft gevonden, blijft vooralsnog de vraag. Staat immers diens grote liefde Fleur niet bij de WVV-dames onder contract?!