Driepunter voor ODIO dames

HOOGERHEIDE – Derbyvoetbal blijf onvoorspelbaar. Weet ook METO dames 1 na haar thuisduel met rode lantaarndrager ODIO dames 1. Wederom gingen de punten mee naar Ossendrecht!

Beide teams waren vanaf de aftrap aan elkaar gewaagd en creëerden diverse kansen alvorens Imke van Gorsel de score voor METO opende. ODIO, met de van een wereldreis teruggekeerde Joyce Schroeijers en Daniëlle Bus voor het eerst dit seizoen in de basis, ging op jacht naar aansluiting. En vond die toen Christel van Linden na een goede combinatie het seizoentotaal goals voor ODIO verdubbelde. Na rust zag het team van Jeroen Goossens kans om de druk op het METO-doel iets verder op te voeren doch doelpunten bleven uit. Tot in de voorlaatste minuut. Tania van Keulen legde tot driemaal toe aan alvorens de bal dan toch tegen de netten vloog en de eerste seizoenzege daar was, 1-2.

Slechts een drietal deelnemers in de Ladies Derby voorspelde de uitslag correct: Diana Veraart/Lilianne van Aert, Isabelle Vermeiren en Wilbrink-taartwinnares namens Garagebedrijf Benders: Laura Akkermans.

Algemeen klassement: Merel Janssens (17), Isabelle Vermeiren (17), Laura Akkermans (16), Arthur Borsboom (16), Tamara van den Bergh (16), Daphne Leemans (16).

Gentlemen

ODIO 1 startte de tweede seizoenhelft iets minder crescendo dan de ODIO dames. Tegen lijstaanvoerder Sprundel ging groenwit in eigen huis kansloos ten onder. Ondanks een sterke opening stond het halverwege, mede door een eigen Sprundelse goal, met 1-3 achter. In de tweede helft waren de gasten opnieuw heer en meester en liep uit naar een volgens insiders niet eens geflatteerde 1-6 overwinning.

Grenswachters ging op bezoek bij promovendus Nieuw-Borgvliet. De 4B-runner-up dicteerde de wedstrijd en leidde, ondanks een Putse treffer van Senne Scheeren, halfweg met 2-1. Kort na rust werd de marge vergroot. Routinier Nicky Verboven zorgde nog even voor hoop doch de 4-2 betekende de nekslag voor de Puttenaren.

Tegen Dioz kreeg Vivoo een uitgelezen kans om aansluiting bij de middenmoot te vinden. In een slechte wedstrijd van beide kanten mocht Bouke de Waal vanaf elfmeter aanleggen, nadat teamgenoot Dimitri Ceuppens onreglementair was gevloerd. De anders zo trefzekere verdediger faalde op z'n verjaardag echter. Een doelpunt was voor DIOZ wel genoeg om de zege in Zegge te houden.