Foto: Wethouders Annette Stinenbosch (CDA) en Evert Weys (GBWP) bij de feestelijke heropening van het gerenoveerde zwembad De Schelp in september, dat echter kort daarna alweer moest sluiten vanwege allerlei problemen. Stinenbosch nam ontslag als wethouder en Weys vertrekt om burgemeester te worden in Hilvarenbeek.
Foto: Wethouders Annette Stinenbosch (CDA) en Evert Weys (GBWP) bij de feestelijke heropening van het gerenoveerde zwembad De Schelp in september, dat echter kort daarna alweer moest sluiten vanwege allerlei problemen. Stinenbosch nam ontslag als wethouder en Weys vertrekt om burgemeester te worden in Hilvarenbeek. Foto: Vincent Krijtenburg

Bestuurlijke werkgroep buigt zich over zwembad(en)

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - Donderdagavond is in speciale raadsvergadering over zwembad De Schelp nipt een motie aangenomen vanuit de coalitiepartijen VVD, Groen Links, CDA en GBWP om een speciale werkgroep te formeren.

Voor die werkgroep worden in de komende raadsvergadering van 30 januari leden voorgedragen vanuit de gemeenteraad. Vanuit de oppositie hebben Lijst Linssen en BSD op voorhand aangegeven niet aan de werkgroep deel te willen nemen. Zij lieten weten op geen enkele uitnodiging van het college meer in te willen gaan.

Wethouder Barry Jacobs (VVD) heeft 'probleemzwembad' De Schelp in portefeuille, nadat wethouder Annette Stinenbosch (CDA) afgelopen woensdag zelf haar ontslag indiende als wethouder. Het gehele college van burgemeester en wethouders lag zwaar onder vuur. Stinenbosch nam als hoogst verantwoordelijke voor zwembad De Schelp het besluit zelf op te stappen. Haar vertrek wordt door collega wethouders en raadsvoorzitter als een flinke aderlating beschouwd. Besloten is dat een opvolger voortaan niet op hoeft te draaien voor de erfenis van openluchtzwembad De Schelp.
Omdat zowel De Schelp in Bergen op Zoom als openluchtzwembad De Melanen in Halsteren onder hetzelfde beheer vallen, ligt het voor de hand dat de werkgroep belangen gaat behartigen voor beide zwembaden.