Afbeelding
Foto:

Poëzieweek in bieb


BERGEN OP ZOOM - Op donderdag 30 januari, de dag van de poëzie, organiseren Schrijven & Schrappen en de Bibliotheek West-Brabant een voorleesavond in de Bibliotheek Bergen op Zoom, ingang Hofstraat 2. Van 19.30 tot 21.45 uur krijgen dichters een podium in de Verhalenkamer om één of twee zelfgeschreven gedichten voor te lezen. Het thema van de Poëzieweek is 'De toekomst is nu'. En wat is de toekomst zonder jonge schrijvers. Iedere generatie, maar in het bijzonder de Millenials en jongeren uit de Generatie Z worden uitgenodigd om hun gedichten voor te lezen. Mensen die liever alleen luisteren zijn ook van harte welkom. Deze avond is er ook een optreden en gesprek met Elly Kellner, een singer-songwriter uit Bergen op Zoom. Vanaf 19.00 uur is de Verhalenkamer open. De toegang is gratis, de consumpties zijn €1,00. Graag gepast betalen. Aanmelden is niet nodig, maar wel gewenst:
hanneke@schrijvenenschrappen.nl

Kim Wilde in Gebouw-T


BERGEN OP ZOOM - Rockdiva Kim Wilde geeft op 9 november een bloemlezing van topsongs uit haar al vier decennia durende carrière. De kaartverkoop is vrijdag 24 januari om 10.00 uur gestart via de website van Gebouw-T.

Bustrip Oudenaarde


BERGEN OP ZOOM - De stichting Jumelage Bergen op Zoom organiseert in samenwerking met de VZW Oudenaarde en zustersteden en de gemeente Oudenaarde op zondag 5 april een bustrip naar de Ronde van Vlaanderen in het Belgische Oudenaarde. De bus vertrekt om 08.15 uur op De Boulevard (ter hoogte van Het Strandhuys) in Bergen op Zoom. Als er vanuit de gemeente Woensdrecht voldoende belangstelling is, dan kan er worden gezorgd voor een opstapplaats in Hoogerheide. De bus brengt u naar een parking in Oudenaarde aan de rand van het centrum. Om 18.00 uur vertrekt de bus terug naar Bergen op Zoom, omstreeks 20.00 uur aankomst. De kosten voor deze reis bedragen 20 euro. Aanmelden kan tot 7 maart bij Kees Spikker op telefoonnummer 0164-234156 of 06-53699719 of e-mailadres c.spikker@home.nl Het bedrag, €20,- p.p. dient te worden overgemaakt op IBAN NL03RABO0118784552 tnv de Stichting Jumelage Bergen op Zoom o.v.v. 'Bustrip RVV'.

Excursie Kleine Meer


OSSENDRECHT - Op zondag 2 februari 2020 organiseert IVN Groene Zoom, een excursie naar het Kleine Meer, aan de Nederlandse zijde van het Grenspark "De Kalmthoutse Heide". De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna in het gebied. De wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats van Beheerschuur Natuurmonumenten, Abdijlaan 43a, 4641 RR Ossendrecht.