Bijeenkomst over levenstestament

HOOGERHEIDE - Brede Welzijnsinstelling (BWI) organiseert regelmatig informatieve bijeenkomsten voor mantelzorgers. Ze bieden een zo breed mogelijk aanbod aan zodat ze alle mantelzorgers kunnen informeren over thema's die voor hen belangrijk zijn.

Op dinsdagavond 4 februari 2020 komt notaris Van der Kubbe van notariskantoor Vermunt uit Hoogerheide vertellen over het levenstestament. Een levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In een testament leg je zaken vast voor na je dood, in een levenstestament leg je juist zaken vast die gelden tijdens je leven. In deze akte kan je persoonlijke wensen vastleggen voor het geval je niet meer in staat bent zelfstandig te handelen. Dit kan bijvoorbeeld door een ongeval of een ziekte. In een levenstestament kan je één persoon of meerdere personen aanwijzen die je vertrouwt. Als je dan zelf bepaalde zaken niet meer kunt regelen, mag deze persoon dat namens jou doen. Een levenstestament biedt uitkomst wanneer je de regie wilt houden over je eigen leven. Het is verstandig om hier van tevoren over na te denken zolang je zelf nog beslissingen kunt nemen. Het kan een hoop rust geven wanneer je weet dat deze zaken vast staan.
De bijeenkomst is op 4 februari 2020 van 19.00 uur tot 21.00 uur in het pand van BWI Woensdrecht in de Kromstraat 4 te Hoogerheide. Aanmelden kan via de website (https://www.bwiwoensdrecht.nl/event/levenstestament) of telefonisch: 0164-672 049