Politieberichten

HOOGERHEIDE - PUTTE - Het hennepteam van politiedistrict De Markiezaten heeft vorige week dinsdag twee hennepkwekerijen ontdekt in Putte en Hoogerheide.

In een woning aan de Breestraat in Putte troffen de agenten een hennepkwekerij aan die was verdeeld over twee ruimtes, met in totaal 215 hennepplanten. De verdachte heeft zich later gemeld op het politiebureau. De woningstichting heeft de huur van de woning stopgezet. Er vond diefstal van energie plaats. In twee slaapkamers van een woning aan het Sint Lucasplein in Hoogerheide was een hennepkwekerij ingericht. Ook was er in de woning een speciale ruimte om hennep te drogen. Er was plaats voor ruim 200 hennepplanten. Er vond hier ook diefstal van energie plaats. De verdachte moet zich op een later moment op het politiebureau komen melden.

Diverse controles

HOOGERHEIDE - Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Gemeente Woensdrecht en de Belgische politie hebben op dinsdagmiddag en -avond meerdere controles gehouden in Hoogerheide.

De politie heeft bij de controles meerdere bekeuringen uitgedeeld en een viertal personen aangehouden. De Belastingdienst heeft voor bijna €13.000,- aan belastingschuld geïnd. Drie auto's zijn door de Belastingdienst in beslag genomen. De controles vonden vorige week dinsdag tussen 13:45 en 21:00 uur plaats aan de Doelstraat en de Bunkerbaan. De politie heeft vier verdachten aangehouden voor diverse feiten, twee verdachten hadden nog signaleringen openstaan, een andere verdachte bleek illegaal in Nederland te verblijven.