Alle aanwezige winnaars
Alle aanwezige winnaars Patrick van Loon

Gert Gosselink clubkampioen van Hotak'68

HOOGERHEIDE - Bij Tafeltennisvereniging Hotak '68 uit Hoogerheide werd zaterdag gestreden om de titel 'Clubkampioen 2020'. Voorheen werd het dubbeltoernooi in december gespeeld maar deze keer is er gekozen om alles op 1 dag te spelen, met succes. Er waren 12 dubbelkoppels, 10 bij de senioren en 2 bij de jeugd.

De senioren begonnen met drie kleine poules waarvan uiteindelijk de nummers 1 uit de poule tegen elkaar hebben gespeeld om de titel. Mitchel Hendrikx en Patrick van Loon waren de verrassing van de dag en wonnen hun eerste partijen. In de finales stonden daartegenover Eric en Jelle Kuijper en Johan 't Hooft en Stefanie van den Heuvel. De sterkste bleken Johan en Stefanie op plaats 1, gevolgd door Eric en Jelle op plaats 2 en Mitchel en Patrick op plaats 3. Omdat er bij de jeugd 2 dubbelkoppels waren, hebben zij in wisselende koppels gespeeld en uiteindelijk een finalewedstrijd in originele koppel. Beide koppels wonnen een mooie beker. Jasmijn de Vogt en Kyana Vroomen wonnen de gouden beker en Amber en Anouk Steenbak de zilveren. 's Middags stond het enkeltoernooi op het programma. Er werden veel wedstrijden gespeeld om te kijken wie dan de beste zou zijn. Maar liefst vijftien spelers gingen de strijd aan voor de titel 'Clubkampioen A'. De nummers 1 van de 7- en 8-kamp speelden de finale voor de gouden beker. Gert Gosselink tegen Eric Kuijper, waarbij 'Noppenkoning' Gert aan het langste eind trok en zichzelf komend jaar 'Clubkampioen' mag noemen.
In de senioren B poule werd in een 7-kamp gespeeld om de titel 'Clubkampioen B'. Bas Suijkerbuijk, als vierde geplaatst in de poule, had een goede dag. Hij ging met de zilveren beker naar huis. Danny Goossens won zoals verwacht het toernooi. Uiteraard werd er voor de jeugd ook nog een titel te vergeven. In een 6-kamp gingen de jeugdleden de strijd aan. Rianne de Vogt twijfelde eerst nog aan haar deelname, maar was blij dat ze heeft meegespeeld. Ze speelde de finale tegen Tobias van Geffen die toch zeer dichtbij kwam. Toch was Rianne iets sterker en ze won het toernooi. Voor Tobias een mooie tweede plaats.

Re-Creation vier keer Nederlands Kampioen

OSSENDRECHT - Zaterdag 18 en zondag 19 januari was de Topsporthal in Almere het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen Twirl. Show- en Twirlvereniging Re-Creation mocht met maar liefst 20 onderdelen deelnemen aan het nationale kampioenschap. Vier keer werd het hoogste podium bekleed door deelnemers van de Ossendrechtse vereniging.

Het A-team en het ensemble van Marjolijn Stigter, Evelien Jacobs en Amy-Lynn Hunting behaalden goud in de topklasse. Amy-Lynn werd daarnaast ook nog twee keer Nederlands Kampioen met haar onderdelen twirling 1-baton en artistic twirl. Daarnaast werd er eremetaal meegenomen door het Freestyle team, Marjolijn Stigter en Evelien Jacobs. Marjolijn werd tweede met haar twirling 2-baton en Evelien behaalde brons met haar Freestyle in N3. Het team behaalde een mooie tweede plaats met hun routine op muziek van Chicago. Voor beide teams, zowel het A-team als het Freestyle team, werd het door de behaalde prijzen een extra speciaal NK. Voor deze teams was het namelijk de laatste keer dat ze met elkaar op de vloer stonden. Na jarenlang samen een team te hebben gevormd, is er besloten om als team te stoppen. De leden van het team hebben tussen de 10 en 20 jaar lang getwirld en vonden het tijd om het stokje, of in dit geval de baton, door te geven. Dat er afgesloten kon worden met twee podiumplekken, maakt het afscheid extra speciaal. Naast de podiumplekken werden er ook door de andere leden van Re-Creation heel goed gepresteerd. Zo werden Laura van Hoof (met haar 1-baton) en Michelle Puts (met haar 2-baton) 4e en werd het C-team, het duo Evi en Emy en Anna van der Poel 5e. Floor Daalmans werd met haar 1-baton 6e, evenals Laura van Hoof met haar danstwirl. Floor werd ook nog 7e met haar Freestyle routine. Daarnaast behaalde Michelle een 8e plaats met haar 1-baton en Evelien en Marjolijn een 10e plaats. Miranda Hoeckx werd 12e en Michelle werd 13e met hun Freestyle routine.

Filmavond in teken Oliver Hardy 128 jaar

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op vrijdagavond 31 januari is de eerste Laurel en Hardy filmavond van het jaar in de Bommesee aan de Glenn Millerstraat 24 in Bergen op Zoom. Deze keer viert de Jitterbugs Tent de verjaardag van Oliver Hardy die op 18 januari 1892 geboren is. Tussen 19.00 en 20.00 uur is Oliver Hardy ook te zien in het voorprogramma. De reguliere avond gaat van start om 20.00 uur met een solofilm van Hardy uit 1926. Kaartjes reserveren via jitterbugstent@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding