Afbeelding
Foto:

Het luisterend oor van Marloes Roks

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Marloes Roks (52) is als wijkverbinder in Halsteren en Lepelstraat een aanspreekpunt voor inwoners die het beste voor hebben met hun buurt. Zij stelt zichzelf voor.

Marloes komt uit Halsteren en werkt sinds 2001 bij de gemeente. In eerste instantie ging ze werken als bedrijfsbibliothecaris, later werd ze webredacteur. Sinds 1 januari is ze één van de vijf wijkverbinders in de gemeente Bergen op Zoom. "Wij gaan inwoners, maar ook mensen van Stadlander, WijZijn of de wijkagent helpen om hun weg te vinden in het stadskantoor. Want het kan soms nog wel eens lastig zijn om daar de juiste persoon te pakken te krijgen. Ik vind het superbelangrijk om daar aan mee te werken. Omdat we via onze social media ook steeds te horen krijgen dat het lastig is om iets te regelen met de gemeente of dat mensen vinden dat ambtenaren niet genoeg naar de inwoners luisteren. De antwoorden die we dan via social media geven voelen dan ook soms alsof mensen er nog niet echt veel mee opschieten. Dat vind ik dan erg jammer. Dus toen ik las dat ze wijkverbinders zochten vond ik dat een goed idee. En als je wilt dat iets verandert, moet je er zelf ook wat aan doen. Vandaar dat ik me ervoor heb opgegeven."

Halsteren

Marloes komt uit een Halsters gezin van acht kinderen. Ze heeft in Bergen op Zoom op de basisschool gezeten. "De Halsterseweg waar ik geboren ben was toen nog parochie Bergen op Zoom", legt ze uit. "Volgens rooms-katholieke gebruiken ging je dan ook in die parochie naar school." Marloes is getrouwd en heeft twee kinderen. Haar man leerde ze kennen in het Dorpskoffiehuis in Halsteren. Haar hobby is lekker rondfietsen in de Zuidwesthoek en België. "Het liefst zoek ik oude zandweggetjes op."

Luisterend oor

Marloes hoopt als wijkverbinder een luisterend oor te bieden aan de inwoners van Halsteren en Lepelstraat.

"Heb je mooie plannen of ideeën? Wil je dat daar iemand over meedenkt? Je kunt me bereiken via telefoonnummer 140164 van de gemeente of via e-mail: wijkverbinders@bergenopzoom.nl"