Afbeelding
Foto:

Liefdevol afscheid van overleden huisdieren bij Majesta

ROOSENDAAL - Dierencrematorium Majesta Jori maakt een liefdevol afscheid van overleden huisdieren mogelijk. "Een huisdier maakt deel uit het gezin en het leven. Als het moment komt om afscheid te nemen, dan kiezen mensen er steeds vaker voor hun geliefde huisdier na overlijden te laten cremeren", zegt Mia Dommanschet (57).

Mia is de filiaalmanager van Dierencrematorium Majesta Jori aan de Belder in Roosendaal. Ze is via haar ouders in het vak gerold. "Ik hielp mijn ouders al vanaf mijn zevenentwintigste mee in het dierencrematorium, dat toen vlakbij het ziekenhuis zat", vertelt Mia. "Toen zij stopten met werken hebben ze het verkocht aan Majesta en werd ik filiaalmanager." Het dierencrematorium biedt verschillende opties om een crematie te kiezen die niet alleen bij u en uw huisdier past, maar ook bij het budget dat u in gedachten hebt. Zo kan een baasje kiezen voor een individuele crematie, een collectieve crematie en een anonieme crematie. Er is tegenwoordig veel maatwerk mogelijk, laat Mia zien in de spreekruimte van het bedrijf. Standaard krijgen de eigenaren het as van hun overleden huisdier in een bedrukte kartonnen koker. Daarnaast zijn er nog talloze opties om het as in te doen.

Crematie

Mia benadrukt dat de dienstverlening zich kenmerkt door de combinatie van persoonlijke aandacht en professionaliteit. Alles moet voor haar tot in de puntjes kloppen en er is geen ruimte voor misverstanden. Baasjes krijgen na een individuele of collectieve crematie een kaartje met daarop een sterktewens en het tijdstip van de crematie.

Honden en katten

In de afgelopen veertien jaar zag Mia al veel verschillende dieren binnen komen. "Het merendeel zijn honden en katten, maar er komen allerlei soorten dieren binnen. Van slang tot vogel en van dwergkonijn tot hamster."

Afscheid nemen

Mia en haar collega's kunnen een overleden huisdier ophalen bij de dierenarts of bij de mensen thuis. Zelf brengen is ook een optie. Mensen kunnen dan in alle rust afscheid nemen van hun huisdier in de afscheidsruimte, waar ook kinderen en achterblijvende huisdieren welkom zijn. Voor kinderen is het overlijden van een huisdier vaak de eerste keer dat ze met rouw te maken krijgen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding