Inschrijven voor de Alterse optochten


HALSTEREN – Gif mijn de ruimte!, onder dit motto zal op zaterdag 22 februari 2020 de nieuwe Alterse leutvorst Prins Ambrosio X arriveren, samen met zijn Nar, aan het Burg. Mastboomplein. Aangevoerd door de LaForce zal de Prins samen met de Spinooltjes dan in optocht rijden naar het 't Leuthol "De Wittenhorst". Hier zal de kindercarnaval met het toneelstukje en de prijsuitreiking van de Kinderoptocht plaatsvinden.

Spinooltjes t/m 12 jaar kunnen zich t/m 19 februari 2020 aanmelden voor deelname aan de kinderoptocht, waarbij fantastische prijzen zijn te verdienen. Voor meer informatie en inschrijven kan men terecht op de website van de Stichting Alterse Carnaval, www.stichtingaltersecarnaval.nl. Telefonische informatie is ook mogelijk via tel 0164-244470.
Op zondag 23 februari 2020 zal door de straten weer de Alterse Braobanse Wal Optocht rijden. De optocht zal opgesteld worden in de Burg. Elkhuizenlaan te Halsteren en vervolgens via de bekende route door de straten van Altere trekken. De optocht zal gaan trekken om 14:11 uur. Deze leutstoet bestaat weer uit twee delen: 'De reclameoptocht', waarbij belangstellenden op een leutige manier reclame
kunnen maken voor hun bedrijf. Na de reclameoptocht volgen de deelnemers aan 'De Vastelaoved optocht'.
Bouwclubs, dweilbands, loopgroepen, paren, enkelingen, iedereen van de Brabantse Wal die willen deelnemen aan de Alterse Braobanse Wal Optocht op zondag 23 februari 2020 kunnen zich opgeven bij de commissie optocht van de Stichting Alterse Carnaval, op zaterdag 1 februari 2020 tussen 16.00 en 17.00 uur in Café De Beek te Halsteren.

Inschrijven voor zowel de intocht, reclameoptocht en de optocht is ook mogelijk via www.stichtingaltersecarnaval.nl

Laatste Wallebal 2.0 in Woensdrecht


WOENSDRECHT - Zaterdag 15 februari 2020 zal bij Non Plus Ultra in Woensdrecht na tientallen jaren voor het laatst het Wallebal 2.0 plaatsvinden.

Na tientallen jaren komt er dan toch een einde aan het Woensdrechtse Wallebal. Maar Het Wallebal zou het Wallebal niet zijn, als het niet met een kraker afsluit. DJ Ron van Hoof zal het feest luister bij zetten en Prins Fon zal in Woensdrecht gelijk met Non Plus Ultra, van Woensdrecht en het Wallebal afscheid gaan nemen. Dweilbandjes zullen niet ontbreken en wellicht zal er nog een daverende verrassing zijn. Ook aan de inwendige mens zal zeker worden gedacht. Wat zeker niet zal ontbreken zullen de aantrekkelijke financiële prijzen zijn die gewonnen kunnen worden door mensen die zich hebben ingezet voor Carnaval in het heden en verleden. Dit door nominaties uit te brengen op degenen die dat dik verdienen. Iedereen kan iemand aanmelden voor het winnen van deze prijs. Dit kan een school, bouwclub, muziekband, groep, eenling, et cetera zijn. Echter een aanmelding, dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen en naar aanleiding van die voorwaarden dient een goede motivatie gemaakt te zijn, voor degenen(n) die is/zijn aangemeld. Verbondenheid met de Carnaval in Wjeeldrecht is natuurlijk een must! Aanmelding kan via facebook pagina Wallebal 2.0. Nominaties zijn er voor: Enkelingen/Kleine groepen (2-5 personen), Grote Groepen (6 en meer personen).