Kick Off met Vivoo 3
Kick Off met Vivoo 3 Foto: Kick Off met Vivoo 3

Thuiswedstrijd voor Vivoo 3

HUIJBERGEN – Vijf seizoenen terug voltrok zich uniek feit binnen de Huijbergse voetbalcultuur. In het diepste geheim boetseerde een pact van vrienden aan een krachtenbundeling buiten de hoofdmacht om. Zo werden met niet te weigeren contracten toppers als Sjef Bogers, voetballer van het jaar 2012-2013 Symon van Velthoven en goalgetter Dave de Crom naar de kelder van het amateurvoetbal gelokt. In hun kielzog volgden onder andere gepokt en gemazeld eerste elftalspelers Sander Oerlemans, Bart Runderkamp, Rob de Rond, Michael Jeurissen en inmiddels vijftiger en routinier Corné Griwnis hun voorbeeld.

Het team van coach Johan van de Pol Jr. baarde vanaf haar oprichting opzien. In haar eerste seizoen trok het nietsontziend over de velden en werd kampioen met onder meer 148 doelpunten voor. Ook in het daaropvolgende jaar werd een nieuwe hoger de titel behaald. Inmiddels is Vivoo 3 een handvol competities verder, wijzigde het elftal op enkele posities doch speelt nog wekelijks verdienstelijk op Vierde klasse niveau haar partijtje mee.

Kick Off

Naast de diverse memorabele kampioenpartijtjes ziet de vriendenclub ook buiten het voetbal kans om een feestje te bouwen. "Vivoo 2 kende in het verleden het zogenaamde Jupiler-bal. Een gezellig muziekfeest met het team als initiator. Wij, als Vivoo 3, besloten om die traditie nieuw leven in te blazen en de organisatie van het eerste Kick Off Festival was daar. DJ Pat B draaide een uitverkochte De Kloek helemaal plat. Het smaakte naar meer en een jaar later volgde de evenzo succesvolle tweede uitvoering", aldus PR-verantwoordelijke Rob de Rond.

DJ Yves

Na een jaar waar een pas op de plaats werd gemaakt kwam vanuit de clubleiding de vraag of het team zich niet nogmaals voor een nieuwe editie hard zou willen maken. Hoewel Vivoo 3 de organisatie autonoom oppakt, snijdt het mes langs diverse kanten. "Het begon in de groep opnieuw te kriebelen. Het draaiboek werd uit de kast gehaald en het spel zat organisatorisch weer op de wagen. Het festival wordt door het hele team gedragen. Ieder heeft zo zijn taak, want er moet een hoop geregeld worden. Voor deze uitvoering zijn we trots op de kost van DJ Yves, een topper in het metier. Bekend van Highstreet en eerder optredens tijdens Pussy Lounge en Tomorrowland. Ook DJ Darkangel sluit aan en verder is DJ Joshua in de regio als lang geen onbekende meer."

Geste

Op zaterdag 25 januari vormt opnieuw multifunctioneel centrum De Kloek van 20.00 tot 01.30 uur de plaats van handeling. Kaarten zijn voor 7.50 euro verkrijgbaar bij De Kloek (Huijbergen), Harmoniezaal (Ossendrecht), Bei Hanneke (Hoogerheide) en De Biezen (Putte) of via de Vivoo 3 Facebookpagina.

Het batig saldo van de feestelijke thuiswedstrijd zal zoals gebruikelijk weer worden verdeeld. "Naast dat we wat apart zetten voor ons teamuitje doen we ook een donatie aan de club en selecteren we een goed doel. Dit jaar mag Vrienden van Bokki op een gulle geste rekenen", besluit Rob de Rond.