Afbeelding
Foto:

Frontman Jan Prop van de GP Adrie van der Poel beaamde mee dat er de laatste jaren heel veel negatieve reacties kwamen en dat dit vooral aan de UCI lag en niet aan Flanders Classics. "Onze wedstrijd is een testcase om verder te willen in de toekomst."

Aan de inmiddels 21 jaar trouwe sponsor Rabobank Zuidwest-Brabant zal het niet liggen. Directievoorzitter Ed Vreman zegde verlenging van de sponsorovereenkomst toe. "De duurzame werkwijze is een gebaar naar de maatschappij dat ons aanspreekt en dat ook wij uitdragen. Het internationale karakter van de GP is goed voor het dorp en de regio en daar dragen we als Rabobank graag aan bij."

Sportcommentator Carl Huybrechts gaf tevens het woord aan sponsor Toyo Tires, wethouder Hans de Waal en Arnie van der Van Ree van het Wielercollege ZuidWestHoek. In een flitsende promotiefilm werd getoond wat het wielercollege inhoudt en hoe belangrijk de invloed van deze opleiding is voor de wijde regio.

Tussen de bedrijven door werd de Miss in de bloemetjes gezet. Last but not least bedankte Jan Prop het leger vrijwilligers dat het cement vormt van de organisatie bij de GP Adrie van der Poel. "We hopen nog jaren op hun steun te kunnen blijven rekenen, wat zijn we trots op al die mensen."

Op het terrein komt een nog grotere vip-tent te staan. Kaartverkoop is in volle gang. Bezoekers uit gemeente Woensdrecht betalen de helft.

Afbeelding
Afbeelding