Ruilbeurs postzegels

HALSTEREN - Postzegelverzamelaars, het nieuwe jaar begint weer met een ruilbeurs. De donkere maanden lenen zich bij uitstek om uw verzameling bij te werken. Zoeken in albums naar nog ontbrekende zegels of een nieuw item beginnen. Hiervoor is een ruilbeurs de place to be, samen met anderen speuren naar de voor u zo belangrijke nog ontbrekende zegels. Postzegelvereniging Onderling Contact en de Heemkundekring Halchterth organiseren ook in 2020 weer de maandelijkse ruilbeurzen. Zaterdag 25 januari 2020 van 12.00 uur tot 16.00 uur kunt u weer terecht in Heemhuis Hof van Ram te Halsteren. Wilt u uw verzameling weer aanvullen of hebt u veel zegels om te ruilen kom dan naar Hof van Ram te Halsteren. Toegang gratis, iedereen is welkom. Adres: De Beeklaan 29a te Halsteren.

Popkoor bij opening

REGIO - Op zaterdagmiddag 11 januari heeft Popkoor The Sparrows twee maal een optreden van een half uur verzorgd in het restaurant van Onze Stede te Steenbergen. Dit in het kader van de officiële opening van het restaurant. Een gezellige bijeenkomst met een deel van de bewoners, personeel, vrijwilligers en begeleidende familieleden. Het is niet de enige activiteit die door het Popkoor ondernomen wordt. Zo hebben ze zich ingeschreven voor deelname aan festivals als RotjeKoor in Rotterdam (voorafgaande aan het Songfestival), Voices4Life in Capelle a/d IJssel, VolKoren in Middelburg, KOM in Oosterhout. Daarnaast bereiden ze zich voor op het jubileumjaar 2021, wanneer het popkoor 10 jaar bestaat en een groots opgezette show ten tonele wil brengen.

Het Filosofisch gesprek

BERGEN OP ZOOM - Aanstaande zondag 26 januari is de nieuwjaarsbijeenkomst van filocafé. Geen felle discussies, maar samen zoeken naar het antwoord op de gekozen filosofische vraag. Interessant, veelzijdig en het gesprek staat onder deskundige leiding. Meer informatie vind je op de website filocafé.nl. Daar tref je ook van iedere bijeenkomst een impressie aan. De activiteit is laagdrempelig: iedereen is welkom en je brengt je eigen kennis en ervaring mee. Vooraf inschrijven is niet nodig. Kom je voor de eerste keer dan is deelname gratis. Je kunt zo uitproberen of het je bevalt. De volgende keren vraagt men 5 euro om de kosten te dekken. Het beginnen om twee uur en stoppen - inclusief pauze- om ongeveer half vijf. Locatie: Engelsestraat 30 in Bergen op Zoom.

Hofzaallezingen 2020

BERGEN OP ZOOM - Voor de 21e keer wordt er een reeks van vier Hofzaallezingen georganiseerd over de cultuurhistorie van Bergen op Zoom en de regio. De lezingen gaan voornamelijk over de 16e eeuw, met soms nog een uitstapje naar de late middeleeuwen. De lezingen vinden plaats in de Hofzaal van het Markiezenhof. De organisatie is in handen van de Geschiedkundige Kring, het Cultuurbedrijf (afdeling Markiezenhof), Heemkundekring Halchterth en het West-Brabants Archief. De lezingen vinden plaats in Museum Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8 te Bergen op Zoom en duren van 20.00-22.00 uur. De deelnamekosten bedragen € 27,50 voor vier lezingen (3, 10, 17 en 24 maart). In de voorverkoop zijn alleen kaarten voor de gehele reeks te verkrijgen. Deze zijn te koop aan de balie van het Markiezenhof.