Afbeelding
Foto:

Het is tijd voor uw belastingaangifte over 2019

REGIO - Vanaf 1 maart is het weer zover. Uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting dient ingevuld te worden. U heeft hiervoor de tijd tot 1 mei. Doet u in maart aangifte? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van de belastingdienst. Doet u aangifte tussen 1 april en 1 mei? Dan probeert de belastingdienst ook om u voor 1 juli bericht te sturen.

Vanaf 1 november 2015 heeft de belastingdienst de blauwe envelop vaarwel gezegd. Dit betekent dat de belastingdienst steeds meer post alleen nog maar naar uw digitale Berichtenbox op MijnOverheid stuurt. In januari en februari verstuurt de belastingdienst de brief, waarin u gevraagd wordt aangifte te doen. U ontvangt deze brief op papier en in uw digitale Berichtenbox.

Vanaf 1 januari 2020 is een aantal wijzigingen doorgevoerd in de inkomstenbelasting. Voor ondernemers hebben de veranderingen te maken met bijtelling privégebruik auto, bijtelling privégebruik fiets, bijtelling privégebruik woning, investeringsaftrek, ondernemersaftrek, mkb-winstvrijstelling, oudedagsreserve en extra lijfrentepremieaftrek.

Specialisten

De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant staat stil bij deze belangrijke periode voor particulieren en ondernemers. De komende weken besteden wij aandacht aan belastingspecialisten én verzekeraars die u met raad en daad bij kunnen staan. In de artikelen over deze specialisten komt u meer te weten over de producten, diensten en activiteiten van deze bedrijven.