Jeanine en Hans van Hoek.
Jeanine en Hans van Hoek. Foto:

Koninklijke waardering voor Hans van Hoek

HOOGERHEIDE – Lid van verdienste, erelid en erevoorzitter van RKVV METO was hij al. De KNVB eerde hem al eens met een gouden speld. Sinds kort mag Hans van Hoek ook op koninklijke waardering rekenen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het naar diens vader vernoemde sportpark ontving de voormalig preses zijn onderscheiding en mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau weten!

"Ik voelde nattigheid op het moment dat ik burgemeester Steven Adriaansen binnen zag komen. Als je dan een paar minuten later bij hem geroepen wordt, dan weet je dat er geen ontkomen meer aan is. Het maakt me enorm trots. Je kunt er niet op solliciteren en ook niet op gokken. Het overkomt je", aldus decorandus Hans van Hoek (76). Naast decennia voorzitterschap vertolkte hij diverse andere maatschappelijke functies binnen en buiten zijn favoriete club. Zo was hij tevens jeugdleider en trainer, heeft zitting in de Roosendaalse en Woensdrechtse Voetbal Federatie en actief in de tennissport. Het zwarte gat is hem vreemd nadat hij anderhalf terug de voorzittershamer overdroeg. "Verre van. METO is en blijft mijn hobby. Ik zie nog steeds iedere wedstrijd. En in deze ben ik vereerd met de vraag of ik ambassadeur van de club wilde worden. Tijdens thuiswedstrijden de tegenstanders ontvangen, uit om de vereniging te vertegenwoordigen."

In zijn hoedanigheid is Hans van Hoek als geen ander op de hoogte van de verrichtingen van de METO-hoofdmacht. Het team van trainer Ronald Broos, naar verwachting ook volgend jaar aan het roodwitblauwe roer, dient zich van haar kwaliteiten bewust te worden. "De talentvolle A-jeugd redde een paar jaar terug de selectie. Nu is het een team van jonge kerels die de stap omhoog moet kunnen maken. Dit seizoen lopen we echter net iedere keer iets achter de feiten aan. Hopelijk kunnen we na de winterstop aanhaken."

Op een steenworp afstand probeert WVV'67 de succesvolle draad van vorig seizoen weer op de pakken. In de break vertoefde de 'greenblack army' opnieuw op trainingskamp in Engeland. Inclusief trainer Gerard Lazarom. De Bergenaar tekende onlangs voor een derde seizoen. "WVV'67 is een vereniging met goede organisatie en sfeer. Een club waar het prima werken is. De groep met spelers in de leeftijd van 16 tot 27 kan zich zeker nog verder ontwikkelen. Ik hoop daar mijn steentje nog even aan bij te kunnen dragen."

Vivoo moet op zoek naar een vervanger voor Rudo Gommers, die na drie jaar naar Wernhout vertrekt. "Van ons hoefde hij nog niet weg, maar hij was zelf toe aan een nieuwe uitdaging. Zoals dat heet. We zijn echter in vergevorderd stadium en hopen deze week witte rook te hebben", aldus voorzitter Robbert Klaassen. De vereniging heeft nog meer uitdagingen. "Klopt. We zijn goed op weg om ons nu eens te handhaven in de Vierde Klasse. Verder worstelen we qua accommodatie. Met ODIO zijn we qua seniorenelftallen de grootste vereniging van de gemeente. Een extra speelveld plus upgrade kleedlokalen vormt een lang gekoesterde wens. Achter de schermen wordt echter naar oplossingen gezocht."