Esther van den Berg spreekt haar cursisten toe.
Esther van den Berg spreekt haar cursisten toe. Foto:

Sportieve mountainbiketocht

REGIO - Op zondagmorgen 26 januari wordt in Bergen op Zoom en Woensdrecht een mountainbiketocht gehouden op een gloednieuw parcours. De toertocht, georganiseerd door Roparunteam 14 in 't uur, kent een korte route van 30 km en een lange van 50 km, waar zelfs een getrainde fietser zijn tanden in kan zetten. De bestaande spectaculaire elementen over heuvelachtig terrein en singeltracks zijn er in gehouden en daar is nog een schepje bovenop gedaan. Dit jaar gaat de lange route over het nieuwe parcours op de Col du Kragge. De tocht is uitgezet door mountainbikeliefhebbers van het team, met medewerking van de Trapke Op Trappers. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk de zorg voor kankerpatiënten. Inschrijven voor de tocht kan op 26 januari tussen 08.30 en 10.30 uur bij café Trapke Op, Weg naar Wouw 17 in Huijbergen. Deelnemen kan voor 4 euro. Bij afname van een Roparunlot betaal je zelfs maar 5 euro en neem je deel aan de Roparunloterij met mooie grote prijzen.

Starten met hardlopen

HOOGERHEIDE - Iedereen kan leren hardlopen is het motto van hardloopcoach Esther van den Berg. Haar eigen hardloopcarrière begon op 42-jarige leeftijd. Ze kreeg de smaak te pakken en heeft inmiddels diverse marathons in binnen- en buitenland gelopen, waaronder de marathons van New York en Rotterdam. Na het behalen van haar trainerscertificaat bij de Atletiekunie heeft ze de afgelopen jaren diverse trainingsgroepen bij AV Spado in Bergen op Zoom begeleid. "In mijn omgeving hoor ik vaker mensen zeggen graag te willen hardlopen, maar dat ze niet weten hoe te beginnen. Als je zelf gaat trainen, is de kans groot dat je het niet goed aanpakt, wat kan leiden tot blessures, ook is het in je eentje lastig om de motivatie vast te houden." Na de eerste succesvolle cursus in 2019 met maar liefst 44 deelnemers, start nu de tweede beginnerscursus in de gemeente Woensdrecht. Tijdens deze hardloopcursus leer je op een ontspannen, verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt 12 weken en in de laatste week ben je klaar voor de 5 km eindloop. "Elke groepsles duurt anderhalf uur, waarin we naast hardlopen ruimschoots aandacht geven aan de warming-up, looptechniek, ademhalingsoefeningen, core-training en de cooling down. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om met elkaar te praten, en ervaringen uit te wisselen." Door de samenwerking met een plaatselijke fysiotherapeut is er altijd ondersteuning bij lichamelijke ongemakken. De cursus start op woensdagavond 5 februari om 19.30 uur. Vertrekpunt is het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide. De cursus kost 50 euro (te voldoen bij inschrijving), dit is inclusief een kortingsbon van Runnersworld Bergen op Zoom, een goodiebag, een certificaat en 12 trainingen van 1,5 uur. Voor meer informatie of inschrijven kun je een mail sturen naar learn2runwoensdrecht@gmail.com, of een bericht sturen via Facebook 'Learn2Run Woensdrecht'. Liever wandelen dan hardlopen? Op maandagavond 27 januari is er een informatiebijeenkomst bij de BWI aan de Kromstraat in Hoogerheide. Aanvang 19.30 uur. Deze bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Hier zal ook Marijke Fix van "vooruitzichtwandelenvitaliteit" aanwezig zijn. Zij start op dezelfde datum een wandelcursus. Informatie hierover kunt u krijgen via vooruitzichtwandelenvitaliteit@gmail.com

Bowlingtoernooi SDW

REGIO – Achttien teams van SDW strijden zaterdagmiddag 18 januari op de Bowlingbaan in Bergen op Zoom om de felbegeerde beker. SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand in West-Brabant. De 84 deelnemende cliënten wonen bij SDW of gaan naar dagactiviteiten van SDW. De afdeling Vrijetijdsbesteding organiseert nu al enkele jaren het bowlingtoernooi. De Rotary Club de Brabantse Wal Bergen op Zoom sponsort het toernooi voor een groot deel.

Afbeelding