Expositie schilderijen

HALSTEREN - In heemhuis de Hof van Ram van Heemkundekring Halchterth wordt weer een tentoonstelling georganiseerd van schilderwerken. Deze werken zijn gemaakt door zowel leden het Bergs schilderclubje als van leden van de heemkundekring. Na een jaar van hard werken zijn er nu weer mooie schilderwerken te bewonderen. Rode draad hierin is het thema Winter, maar ook andere werken zullen te bewonderen zijn. Annie van Hees, lid van beide verenigingen, is de organisator achter deze tentoonstelling in samenwerking met een werkgroep van de heemkundekring. De tentoonstelling is het gehele weekend van 18 en 19 januari te bewonderen, evenals op donderdag 23 januari 2020. Op zaterdag 18 januari is de tentoonstelling open van 10.00 tot 16.00 uur. Wethouder Evert Weijs zal om 11.00 uur de officiële openingshandeling verrichten. Openingstijden van zondag 19 januari 13.00 uur tot 16.00 uur en Donderdag 23 januari eveneens van 13.00 uur tot 16.00 uur. Voor vragen en of opmerkingen kunt u terecht bij Annie van Hees: tel. 0164-683432. Toegang gratis. Bezoekadres Heemhuis Hof van Ram, De Beeklaan 29a te Halsteren.

Samenwerking longzorg

REGIO - Er meer dan 135 opties voor patiënten met astma en COPD. Er is dan ook behoefte aan duidelijkheid en betere kwaliteit van longzorg. Daarom is het Regionaal Longformularium West-Brabant vastgesteld. Het formularium geeft duidelijkheid over longmedicatie voor zowel voorschrijver, verstrekker als gebruiker. De patiënt profiteert uiteindelijk het meest als alle zorgverleners goed samenwerken. Samen sterk voor betere longzorg. Het is een initiatief van vier huisartsen zorggroepen (Huisartsen Zorggroep Breda, Zorroo, Het Huisartsenteam en Zorggroep West-Brabant), twee ziekenhuizen (Amphia en Bravis), een apothekersorganisatie (SFZ), twee zorgverzekeraars (CZ en VGZ) en een patiëntenplatform (Longpunt). Tevens is binnen dit initiatief een kinderformularium astma ontwikkeld dat uniek is voor Nederland. Er is veel nadruk gelegd op een eenduidige inhalatie instructie voor alle zorgverleners waar de patiënt mee te maken kan krijgen.

Bingo in Wittenhorst

HALSTEREN - Op woensdag 15 januari is de eerste bingo van het jaar 2020 in de Wittenhorst. Dat laat de activiteitencommissie weten. De zaal gaat open om 13.00 uur en de aanvang van de bingo is 13.30 uur. Ook als u minder goed ter been bent, kunt u er gemakkelijk komen met de Plusbus, waarvoor u in de voormiddag kunt bellen met 06-38267251.

Inschrijving Broojenbal

HALSTEREN - In samenwerking met het carnavalscomité van Halsteren organiseert KBO Halsteren het Broojenbal. Het vindt plaats op zaterdag 1 februari in de Wittenhorst vanaf 14:11 uur. Inschrijven kan op woensdag 29 januari van 10.00 tot 12.00 uur in de Wittenhorst. Kosten zijn 2 euro inclusief koffie, een worstenbroodje en snert.

Bingomiddag KBO

HALSTEREN - Op woensdag 29 januari is er een bingo in de Wittenhorst. De zaal gaat open om 13.00 uur en de aanvang van de bingo is 13.30 uur. Alle deelnemers ontvangen een hapje tijdens de pauze en er zijn mooie geldprijzen te winnen.