Afbeelding
Foto:

Ontdek Staartse Duinen

HUIJBERGEN - De natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en de gidsen van IVN Groene Zoom werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens. De natuurgebieden aan de zuidkant van Huijbergen behoren tot het Grenspark Kalmthoutse Heide en is Natura 2000 gebied. De excursie start op 19 januari om 10.00 uur op de parkeerplaats van manege De Wolf, Staartsestraat 55 in Huijbergen en duurt ongeveer 2,5 uur. Gezien de toestand van het terrein is stevig schoeisel aan te bevelen. Een verrekijker is nuttig voor het speuren naar vogels.

Waarachtig bidden

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 21 januari wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een bezinningsbijeenkomst verzorgd met als titel 'Waarachtig bidden'. Tijdens deze bezinningsbijeenkomst gaat men dieper in op het de verschillende vormen van bidden en de gevolgen ervan voor onze eigen ontwikkeling. Deze samenkomst in de tempel bestaat uit gesproken tekst en momenten van stilte, die worden afgewisseld door muziek. Voor diegenen die dat wensen is er aansluitend nog tijd voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Men wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. De toegang is vrij. De bezinningsbijeenkomst is op dinsdag 21 januari en begint om 20.00 uur. Locatie: Blauwehandstraat 21 in Bergen op Zoom.

Lezingen Vastenavond

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 21 januari 2020 geeft Eric Elich van 14.00 tot 16.00 uur een lezing over Vastenavond in en rond Bergen op Zoom. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Nederlandse Genealogische Vereniging in de kelder van het Koetshuis van het Markiezenhof (West-Brabants Archief te Bergen op Zoom, Hofstraat 2b). Vooraf is er het genealogisch café van 13:00 uur tot 14:00 uur.

Cursus Digisterker

BERGEN OP ZOOM - De Bibliotheken in Bergen op Zoom (Kortemeestraat 17) en Hoogerheide (Huijbergseweg 3a) geven de cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en wordt in Bergen op Zoom gegeven op dinsdag 21 en 28 januari, 4, 11 en 18 februari, 19.00 - 20.30 uur. In Hoogerheide zijn de data: dinsdag 28 januari, 4, 11, 18 februari en 3 maart van 15.30 tot 17.00 uur. Digisterker is bedoeld voor mensen die al met internet om kunnen gaan. Het is belangrijk, dat cursisten zelf internet en een e-mailadres hebben. Voor meer informatie of aanmelden in Bergen op Zoom kunnen belangstellenden contact opnemen met Esther Hartog, telefoon: 06-23225190, e-mail: cursus@bibliotheekwb.nl o.v.v. Digisterker Bergen op Zoom, naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Voor meer informatie of aanmelding in Hoogerheide kunnen belangstellenden contact opnemen met Jacqueline Ooms, e-mail: j.ooms@bibliotheekwb.nl of telefoon: 06-81929086 o.v.v. Digisterker Woensdrecht, naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.