Afbeelding
Foto:

Groei en Bloei tocht

REGIO - Op zaterdag 25 januari is er een ontdekkingstocht van Groei en Bloei door Oud-Vossemeer. Ervaar wat het dorp van Roosevelt zo uniek maakt. Om 13.30 uur is er onder leiding van gids Bas Quist (van het Huys van Roosevelt) een bezoek aan het museum waarin van alles te zien is van de oud president van Amerika. Aansluitend vertelt hij het een en ander in een klein rondje over het dorp Oud-Vossemeer. Dit duurt ongeveer een uur. Daarna is er een natuurwandeling van ongeveer 4 km. Jeanne en Nellie vertellen het een ander tijdens de wandeling. Om circa 16.00 uur is het gezelschap weer terug in de Raadhuisstraat. Verzamelen om 13.15 uur. Voor 19 januari opgeven bij Jeanne Kapetijn: j.kapetijn@home.nl of tel. 0164-233268. Niet-leden en meerdere introducés betalen €15.00 p.p. Bij aankomst contant betalen.

Muziektherapie

BERGEN OP ZOOM - Maak kennis met muziektherapie voor kinderen met ernstig meervoudige beperking en autismespectrumstoornis tijdens de gratis workshop 'Als muziek in de oren klinkt'. De ochtend staat in het teken van de kracht én voordelen van (samen) muziek maken voor en met kinderen met een beperking en autismespectrumstoornis. Om ouders, maar ook andere gezinsleden, van een kind met een zorgintensieve ondersteuningsvraag dit te laten ervaren, wordt er op zondag 19 januari een gratis programma tussen 11.00 en 12.00 voor ouder en kind aangeboden. Deze vindt plaats op de Kremerstraat 14 in de locatie van Kaldi Bergen op Zoom waar er een rolstoelvriendelijke ingang is én de koffie en thee natuurlijk klaar staan. Tijdens de workshop leer je ritme en muziek spelenderwijs in te zetten en hoe je gebruik kunt maken van diverse aspecten om zodoende muziek een plaats te kunnen geven in het leven van je kind. Aanmelden is verplicht. Dit kan via info@speeleven.nl of speeleven.nl/muziekworkshop.

Rijbewijskeuringen

BERGEN OP ZOOM - HOOGERHEIDE - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Dit kan bij Praktijkcentrum De 3 linden, Antwerpsestraat 78, op de volgende data: dinsdag 21 januari, donderdag 13 februari, donderdag 27 februari. In Hoogerheide kan het in MFC Kloosterhof, Huijbergseweg 3b op woensdag 22 januari en donderdag 27 februari. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300 of www.regelzorg.nl

Mens en geluid

BERGEN OP ZOOM - Op donderdag 23 januari vanaf 20.00 uur presenteert Hans Timmermans: "Mens en Geluid", een bijeenkomst over hoe het brein van de mens omgaat met geluid en hoe het bewustzijn daardoor beïnvloed wordt. Het is een illustratie van wat geluid met een mens kan doen, hoe het ongeveer werkt en wat je er als componist mee kan bereiken. De locatie van deze Arsis activiteit is de Kastanjelaan 160 in Bergen op Zoom.

Afbeelding