Afbeelding
Foto:

VVC'68

VVC'68 wordt in de zaterdag vierde klasse C, net als Dosko-zaterdag, geconfronteerd met de kracht van die competitie. PCP en Dosko vallen een beetje uit de toon maar verder kun je in deze afdeling gewoon van iedereen verliezen.
Grote verenigingen als Internos en Baronie komen bovendrijven, maar ook Boeimeer, Alliance, Vrederust, The Gunners en DHV zijn geduchte tegenstanders. Internos heeft aan de kop een gaatje geslagen, VVC'68 volgt op de derde plaats. Scoren blijkt een probleem bij VVC, er worden gewoon te veel kansen gemist. Trainer Marco Ernest blijft ook komend seizoen bij VVC en is duidelijk over het vervolg van deze competitie: "We gaan er alles aan doen om te promoveren. De jongens gaan hier echt voor. Hopelijk wordt dat aan het eind van dit seizoen beloond."

MOC'17

MOC'17 staat toch weer bij de onderste vier in de zondag derde klasse A. De ervaring zit bij MOC bij trainer Ger Musters en dat is nou juist wat er in de spelersgroep ontbreekt. Spits Hein Loman gaf vóór de competitie al aan: "Er zijn toch wel veel ervaren spelers vertrokken."
In deze zondag derde klasse staat het allemaal wel heel dicht bij elkaar. De nummer 4 en de nummer 12 staan maar een paar punten van elkaar vandaan. Als MOC de juiste balans weet te vinden en drie wedstrijden achter elkaar zou kunnen winnen, dan haak je aan bij de top. Het blijft bijzonder dat er vanuit al die fantastische jeugdteams van MOC bijna geen spelers opstaan die moeiteloos aansluiten bij een derdeklasser. Daar zou ik nog maar eens een onderzoekje op los laten.

Vrederust

Vrederust doet uitstekend mee in de zaterdag vierde klasse C. Iedereen dacht dat het afhaken van spits Wessel Deusing voor onoplosbare problemen zou zorgen maar dat is zeker niet gebleken. Vrederust heeft het vermogen om het achterin dicht te timmeren en veel tegenstanders lopen zich daarop stuk. Vrederust doet gewoon mee voor promotie, weliswaar in een klasse waar het nog alle kanten op kan.

Nieuw-Borgvliet

Nieuw-Borgvliet doet het in de zondag vierde klasse B fantastisch. Met de versterkingen die er aan het begin van het seizoen bijgekomen zijn, doen de Bergenaren mee voor de titel. Het zou een mooie prestatie zijn om gelijk door te stoten naar de derde klasse. Grote concurrent is Sprundel: een taaie ploeg die weinig weggeeft en op de counter levensgevaarlijk is.

Lepelstraatse Boys

In de zondag vijfde klasse A maakt Lepelstraatse Boys er weinig van. Meestal waren de Boys in de top-5 te vinden maar nu dreigt zelfs de onderste plaats in de kelder van het amateurvoetbal. Ook de combinatie Lepelstraatse Boys en trainer Hans Vos blijkt geen gelukkig huwelijk, want al na één seizoen scheiden de wegen van trainer en club.

Afbeelding
Nieuw-Borgvliet