Afbeelding
Rob Dietvorst

Amateurvoetballers ontwaken uit winterslaap

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - 'Onze' amateurvoetballers maken zich op voor de tweede helft van de competitie. Na een kwakkelende winterperiode staan ze te trappelen om weer te beginnen.

Dosko
Dosko-zondag staat in de eerste klasse B aan de onderkant van de middenmoot. Met de tweeling Dietvorst als gezichtsbepalers en een vijftal nieuwe spelers is het nog wel een beetje zoeken.
Degradatiegevaar is er niet. Met een paar overwinningen achter elkaar kan er zomaar meegedaan worden voor een periode. Rob Dietvorst gaf al eerder aan: "Als het klikt kunnen we in de top-6 eindigen."
Doelman Dennis Uijl was de gedoodverfde man onder de lat. Eigen keeper Koelewijn doet het echter zo goed, dat Uijl genoegen moet nemen met een plaats op de bank. Over een luxeprobleem gesproken ....

Dosko-zaterdag
Dosko-zaterdag staat bij de onderste drie en zal daar waarschijnlijk niet wegkomen. Vergeleken met vorig seizoen is Dosko-zaterdag zwakker geworden.De vierde klasse C waar Dosko nu inzit, is vele malen sterker geworden. Ploegen als Internos, Baronie, Boeimeer en Alliance zijn gewoon te sterk voor een 'recreatieachtig' zaterdagvoetbal.

RKSV Halsteren
Halsteren-zondag gaat voor de titel. Promotie naar de derde divisie is de doelstelling. Trainer Erwin de Nijs heeft zijn contract inmiddels verlengd. Assistent Mark Klippel wil op eigen benen gaan staan en zal daarom RKSV Halsteren verlaten.
Halsteren is met Unitas, Juliana '31 en Baronie in een hevige titelstrijd gewikkeld. Het is steeds stuivertje wisselen aan de kop van de ranglijst. Alle vier de topploegen verspelen op de meest onverwachte momenten punten aan laag geklasseerde tegenstanders.
RKSV Halsteren lijkt dit seizoen toch wel de beste papieren te hebben. Het scorend vermogen van Idabdelhay en Marijnissen gaat waarschijnlijk de doorslag geven.

Halsteren-zaterdag
Halsteren-zaterdag is de sterkste ploeg in de derde klasse B. Tholense Boys en Kogelvangers blijven een beetje in de buurt maar als er niks bijzonders gebeurt, eindigt Halsteren aan het eind van de competitie met een straatlengte voorsprong op de rest. Het zou ook een schande zijn als Halsteren-zaterdag geen kampioen zou worden. Bij een toch al goede ploeg een viertal echte versterkingen en dan ook nog Paolo Fortunati die er met kop en schouders bovenuit steekt.
Trainer Remco van Haaren is dan ook duidelijk over de doelstelling voor deze competitie: "We willen kampioen worden. Alles anders dan kampioen spelen is een teleurstelling."

Afbeelding
Afbeelding