Afbeelding
Foto: Pixabay

Besluiten college

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom heeft besluiten genomen over onder meer subsidies en overeenkomsten voor 2020. Ook gaan de tarieven voor twee parkeergarages omhoog.

Subsidie WijZijn Traversegroep 2020

Het college verleent WijZijn Traversegroep een jaarlijkse subsidie van €3.722.420- voor het versterken van het voorliggend veld en het terugdringen van de kosten in het maatwerk door de inzet van de sociale teams, diverse producten jeugd, buurtbemiddeling, cliëntondersteuning, dementie, personele inzet Vraagwijzer, Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) en mantelzorg.

Subsidie Parkmanagement 2020

Het college verleent aan Parkmanagement een subsidie van €42.500. De subsidie is bedoeld om de bedrijventerreinen in de gemeente Bergen op Zoom aantrekkelijk en veilig te houden voor bestaande en toekomstige bedrijven. De subsidie draagt bij aan de organisatie van Parkmanagement en stimuleren een goed en aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven.

Boa-pool Brabantse Wal en Tholen

Het college stelt de nieuwe dienstverleningsovereenkomst boa-pool Brabantse Wal en Tholen vast en implementeert het wijkgericht werken in de algehele werkwijze van de boa-pool.

Tarieven Parkeergarages

Het college stelt de tarieven voor 2020 van de parkeergarages Parade en Grote Markt vast. Net als de tarieven op straat zijn ook de tarieven in de parkeergarages met €0,20 verhoogd. Verder kunnen bewoners van het centrum met hun 1e bewoners-parkeervergunning op straat ook in de parkeergarage parkeren.

Maatschappelijke Opvang

Het college staat WijZijn Traverse toe om tijdelijk het aantal plaatsen in de Nachtopvang in Bergen op Zoom uit te breiden van 18 naar 24 plekken voor de nachten waarin dit nodig is in de periode november 2019 tot en met april 2020.

Jeugdzorgregio 2020

Het college verlengt de dienstverleningsovereenkomst voor aanvullende diensten voor de jeugdzorgregio West-Brabant West voor 2020. Daarmee kan het Zorg Informatie Inkoop Team haar werk continueren.

Subsidieaanvraag Collectieve Preventie

Het college verleent een subsidie van €37.704,90 aan GGZ WNB voor het aanbod KOPP/KVO, onder voorbehoud van positieve besluitvorming in Woensdrecht. Daarnaast verleent het college een subsidie van €35.214,40 aan Novadic Kentron voor het aanbod KOPP/KVO, ook onder voorbehoud van positieve besluitvorming in Woensdrecht.

Wob-verzoek BSD-fractie

Het college maakt de documenten openbaar die op de inventarisatielijst bij het Wob-verzoek van de BSD-fractie over de voormalige brandweerkazerne staan. De documenten zijn openbaar twee weken na het verzenden van het besluit.

Afbeelding