Joke en Kees Iriks verheugen zich op de Ford Puma.
Joke en Kees Iriks verheugen zich op de Ford Puma. Foto:

Puma verovert Autobedrijf Iriks

STEENBERGEN – Voor de medewerkers van Autobedrijf Iriks, de Ford-dealer in Steenbergen en Middelharnis, is het zo vanzelfsprekend: dat Ford al ruim 20 jaar toonaangevend is als het aankomt op auto's die fijn rijden. De nieuwe Puma is daarvan het laatste bewijsstuk, en die verovert binnenkort de Steenbergse showroom.

Trouwe klanten van Autobedrijf Iriks en fans van Ford kennen de Puma als het razendsnelle en super wendbare sportwagentje dat eind jaren '90 veel harten sneller deed kloppen.

Toen dat model in 2002 van de markt verdween, raakte de naam "Puma" in de vergetelheid. Dat Ford juist die naam kiest voor zijn nieuwste model is veelzeggend. De oude Puma was een onvergetelijk leuke auto, dus dat belooft veel voor de nieuwe.

De nieuwe Puma is niet langer een coupé, maar een compacte cross-over. Daarmee is er in de nieuwe Puma ook alle ruimte voor achterpassagiers. Cross-over of niet, de nieuwe Puma is een hippe, eigentijdse auto, die alleen al door zijn ietwat gedrongen profiel laat zien dat hij draait om niets anders dan rijplezier. "Daarin is Ford de beste", zegt Kees Iriks, directeur van Autobedrijf Iriks. "Met de introductie van de Ford Focus in 1998 liet Ford zien de allerbeste te zijn in het ontwikkelen van auto's die gemaakt zijn voor mensen die graag rijden. Die trend zet zich tot vandaag voort. Wie van rijden houdt, en rijplezier belangrijk vindt, kan niet om Ford heen. En dus ook niet om de nieuwe Puma!"

Kennismaking

Onder de motorkap van de Puma ligt de fijne en beproefde 1.0 driecilinder met 90 of 125 pk. Van die laatste variant is ook een MildHybrid-versie verkrijgbaar in de Puma. Vanaf 26.900 euro is de nieuwe Puma te bestellen, en binnenkort staan de eerste exemplaren in Steenbergen klaar voor een uitgebreide kennismaking. "De Puma rijdt niet alleen geweldig", belooft Kees Iriks, "het is ook gewoon een fantastisch mooie auto." Ook de andere populaire Fords – de Fiesta, de Focus, de Mondeo, de EcoSport en de Kuga – zijn in Steenbergen te bewonderen. Het feit dat Ford dit jaar maar liefst 23 volledig elektrische modellen introduceert bewijst dat Autobedrijf Iriks een dealer is om in de gaten te houden.

Vertrouwen

Dat is al zo sinds 1981. Want naast het merk Ford is Autobedrijf Iriks ook al jaren specialist in het onderhoud en de reparatie van campers. Kees Iriks, zijn echtgenote Joke en zoons Cees en Marcel hebben een rostvast vertrouwen in hun merk, dat ze onderstrepen met een groot aanbod van gebruikte Fords, die stuk voor stuk nog goed zijn voor jaren rijplezier. Daarmee rijdt het bedrijf een mooie toekomst tegemoet. "We kijken graag vooruit, en zeker dit jaar", zegt Kees Iriks, "want volgend jaar bestaat ons bedrijf 40 jaar en hebben we dus een feestje te vieren. Dat begint met een showroom vol mooie, fantastisch rijdende auto's."

Ford Autobedrijf Iriks is gevestigd aan de Drukkerij 1 in Steenbergen. Telefonisch contact opnemen kan via 0167-566662. Meer informatie op www.iriks.nl

Afbeelding