Afbeelding
Foto:

Een avond gevuld met moed

OSSENDRECHT - Op woensdag 15 januari houdt cabaretière Fieke Opdam in de protestantse kerk in Ossendrecht de lezing 'Red mij niet'. Een avond gevuld met moed.

Binnen het thema 'Wees niet bang', gaat het ook over moed. Anders dan de hoop, zet moed aan tot actie. Tijdens deze avond vertelt Opdam over de onuitputtelijke moed van kinderen die zij ontmoette tijdens haar missie in Chicago (VS) en wat moed voor haarzelf betekent.
Fieke (30) was non. Vorig jaar is zij afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze zingt, spreekt, speelt en onderzoekt. Is vaste gast bij het radioprogramma 'Dit is de zondag' op NPO 1 en schrijft een boek over haar dynamische leven. Op 18-jarige leeftijd haalde zij de krantenkoppen als de jongste non van Nederland. Tijdens haar studie pedagogische wetenschappen in Amsterdam keerde het tij en sloten de dikke kloostermuren zich achter haar. Opdam begon een nieuw leven buiten de muren. De lezing vindt plaats in het de protestantse kerk (Dorpsstraat 10). De avond begint om 19.45 uur en eindigt om 21.45 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage van €5,- gevraagd.