Oud papier en textiel Sint Maartenschool

HALSTEREN - Op zaterdag 18 januari van 9.00 tot 12.00 uur kan er weer oud papier en karton ingeleverd worden bij basisschool Sint Maarten in Halsteren. Ook papiercontainers zijn van harte welkom. In verband met verscherpte controles bij de afvalverwerker verzoekt de ouderraad u er extra op te letten dat er geen plastic of karton met folies bij het oud papier terecht komt.

De container staat weer op de vertrouwde plaats voor de school in de Bernhardstraat. Heeft u nog oude kleding, huistextiel en oude schoenen? In een afgesloten zak kunt u ze in onze textielcontainer doen. Ook deze staat zaterdagochtend 18 januari voor u klaar. Er zijn vrijwilligers om een handje te helpen. De opbrengst van deze inzamelingen wordt geheel besteed aan leuke activiteiten voor de leerlingen.

Nieuwjaarsbijeenkomst postzegelvereniging

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 13 januari 2020 wordt de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst bij postzegelvereniging Onderling Contact gehouden. De bijeenkomst is in buurthuis de Kastanje aan de Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom.

Op deze avond kunt u weer volop genieten van de vele aanwezige postzegels en met uw postzegelvrienden de nodige wetenswaardigheden delen. De ruilavond begint om 19.30 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. Via de diverse aanwezige insteekboeken heeft u altijd een goede mogelijkheid om uw collectie aan te vullen. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn, dan kunt u aan de koopjestafel vast wel wat vinden en de veiling biedt anders genoeg verzameluitdagingen. De toegang is gratis en u kunt kosteloos in de buurt parkeren.

Diverse subsidies

BERGEN OP ZOOM - Het college van Bergen op Zoom heeft beslissingen genomen over diverse subsidies voor de bibliotheek, peuteropvang en slachtofferhulp.

Bibliotheek

Het college kent een subsidie Culturele Infrastructuur toe van €1.178.885 voor het jaar 2020 aan Bibliotheek Het Markiezaat. Deze organisatie ging op 1 januari 2020 op in de nieuwe organisatie Bibliotheek West-Brabant. Het toegekende bedrag gaat dan ook over op die nieuwe organisatie.

Peuteropvang

Het college verstrekt subsidies voor schakelklassen en het aanbod van Voor- en Vroegschoolse Educatie Peuteropvang. De subsidies gaat naar de volgende organisaties:
Stichting LPS-Kindcentra €880.791, Stichting LPS-KOM €233.221, De Kleine Markies €120.615, Het Peutercollege €137.837, Mamaloe Kinderopvang €333.089, De Maatjes Kinderopvang €22.548, Zo Kinderopvang €23.598, Kinderdagverblijf NewKids €33.000, De Lowys Porquinstichting €149.590, Stichting ABBO / Algemene School Oost € 63.500, Stichting SOM / De Noordster €59.500.

Stichting Slachtofferhulp

Het college verleent aan stichting Slachtofferhulp Nederland, regio Zuidwest, een subsidie van €14.557,18 voor het jaar 2020 om kortdurende hulpverlening aan slachtoffers, getuigen, nabestaanden van misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten te verlenen.