Afbeelding
Foto:

Geslaagde wandeling op Landgoed De Hertgang

HALSTEREN - Een beetje bewegen na de Kerstdagen waarop over het algemeen toch wat meer gegeten wordt dan gewoonlijk, kan geen kwaad. De dertig deelnemers aan de speciale winterwandeling op Landgoed De Hertgang dachten er waarschijnlijk ook zo over. Na een informatieve diapresentatie met uitleg over het ontstaan van de Brabantse Wal en de geschiedenis van het landgoed, gingen de bezoekers, verdeeld in twee groepen met ieder een gids, langs de tuinen en door het arboretum. Bewondering oogstte het meloenboompje (Chimonanthus praecox), dat met kleine, maar heerlijke geurende bloempjes aan kale twijgen bloeit. Niet verwonderlijk dus dat in Japan uit de bloemen olie wordt getrokken voor de parfumindustrie. Bewondering oogstte ook de Hemelse bamboe (Nandina domestica) met z'n groene blad en prachtig rode bessen, de mooie grassen met sierlijke pluimen, de opvallende bast van diverse bomen en de zaaddozen van uitgebloeide bomen en struiken. Aan het eind van deze informatieve rondleiding was het inmiddels een stuk frisser geworden. Maar in het gezellige bezoekerscentrum kon iedereen weer op temperatuur komen met glühwein, warme chocolademelk, koffie of thee.

Speeltoestel gaat in vlammen op

HOOGERHEIDE - De jaarwisseling in de gemeente Woensdrecht is relatief rustig verlopen. Met uitzondering van een speeltoestel in Woensdrecht dat door brand volledig is vernield vonden er geen noemenswaardige incidenten plaats. Door zowel politie, brandweer als gemeente is er verder geen uitzonderlijke inzet nodig geweest. Het eerste beeld laat zien dat er naast het speeltoestel nauwelijks vernielingen zijn gepleegd, dat laat de gemeente Woensdrecht weten. "Het feit dat een speeltoestel het moet ontgelden en daarmee de gemeente voor de herstelkosten mag opdraaien, is toch een smet op een feestelijke jaarwisseling. Wij hopen dat de dader(s) dan wel getuigen zich alsnog melden bij de politie", aldus burgemeester Steven Adriaansen.

Ruilavond postzegels

BERGEN OP ZOOM - Postzegelvereniging Delta Oost houdt op donderdag 9 januari haar eerste ruilavond van het nieuwe jaar. Dit gebeurt in wijkcentrum de Korenaere te Bergen op Zoom. De zaal gaat om 19.00 uur open, de ruilbeurs duurt tot 21.30 uur. Er is een snuffeltafel, een veiling en een verloting. Toegang is gratis.

Afbeelding