Ondersteuning bij schulden

HOOGERHEIDE - De gemeenteraad van Woensdrecht heeft het nieuwe beleidsplan Schuldhulpverlening 2020-2024 vastgesteld. Schulden zorgen vaak voor een complexe problematiek. Een integrale benadering om de situatie te herstellen, meer inzet op het voorkomen van schulden en het eerder signaleren van financiƫle problemen zijn kenmerkend voor de nieuwe beleidslijn.

Onderzoeken laten zien dat het aantal mensen met schulden stijgt in Nederland. Gemeenten hebben een zorgplicht op het gebied van schuldhulpverlening. Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek geeft aan waarom: "Het is belangrijk dat mensen met schulden de situatie zelf weer onder controle krijgen. Hulp van mensen die weten hoe je zoiets aanpakt, is cruciaal om mee te kunnen blijven doen in de maatschappij."

Meer dan vroeger ziet de gemeente dat financiƫle problemen kunnen leiden tot sociale en persoonlijke problemen. "Juist daarom wil ik iedereen op het hart drukken om vooral op tijd hulp te vragen. Het vraagt misschien wat moed maar wegduiken lost echt niets op. Bij het Steunpunt Grip op Geld van de BWI zit veel kennis over geldzaken en regelingen", aldus Van der Beek. Deze hulp kost mensen niets. Het Steunpunt Grip op Geld is te bereiken via telefoonnummer 0164 672049 of per e-mail: gripopgeld@bwiwoensdrecht.nl en heeft twee keer per week inloopspreekuur aan de Kromstraat in Hoogerheide op dinsdag van 10.00 uur tot 11.00 uur en op donderdag van 13.00 uur tot 14.00 uur.