Onderhoud duikers, bruggen en viaducten

HOOGERHEIDE – Ook duikers, bruggen en viaducten moeten op z'n tijd schoongemaakt en onderhouden worden. De gemeente Woensdrecht heeft daarom een beleidsplan gemaakt. Dit document geeft antwoord op de vraag hoe de civiele kunstwerken in stand worden gehouden op het gewenste kwaliteitsniveau. Hiervoor is met een inspectie de huidige staat in beeld gebracht en zijn de benodigde onderhoudskosten voor de komende jaren berekend. De gemeente Woensdrecht heeft circa 270 civiele kunstwerken in beheer. Jaarlijks zal een deel van de duikers gereinigd worden volgens een vast schema. Verder zal groot onderhoud nodig zijn aan een aantal duikers die bestaan uit metselwerk en is het waterreguleringswerk De Blaffert over circa vijf jaar aan vervanging toe. Uit nader onderzoek is gebleken dat de brug aan de Langeweg te Ossendrecht over circa tien jaar aan vervanging toe zal zijn.

Cursus Beter omgaan met je geldzaken

HOOGERHEIDE - De Bibliotheek West-Brabant organiseert de cursus Voor 't zelfde geld: Beter omgaan met je geldzaken in de Bibliotheek Hoogerheide, Huijbergseweg 3a. De cursus is bedoeld voor iedereen die zelf de administratie wil doen, brieven soms moeilijk vindt om te lezen en wil leren internetbankieren. Donderdag 9 januari is er van 9.30 tot 11.00 uur een informatiebijeenkomst over deze cursus. De 10-delige cursus wordt gegeven op donderdag 16, 23, 30 januari, 6, 13, 20 februari, 5, 12, 19 en 26 maart van 9.30 tot 11.00 uur. Er is aandacht voor het op orde brengen en houden van de administratie, internetbankieren, onverwachte uitgaven, verzekeringen en geld en kinderen. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De cursus is gratis. Graag vooraf aanmelden. Bel naar Esther Hartog, 06 - 23 22 51 90 of stuur een mail naar cursus@bibliotheekwb.nl o.v.v. cursus Voor 't zelfde geld, naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer.

Groei & Bloei activiteiten 2020

REGIO - Groei & Bloei afdeling de Brabantse Wal heeft onder voorbehoud het programma van geplande activiteiten voor 2020 bekend gemaakt. De activiteiten zijn te vinden op de website https://brabantsewal.groei.nl/agenda/. Op zaterdagmiddag 25 januari is er een bezoek aan het museum president Roosevelt met aansluitend een wandeling in de omgeving van Oud Vossemeer en snert met een drankje bij Huys van Roosenvelt. Op maandagavond 10 februari is er een lezing door Marc Vermeulen: Boeketten uit de border.

Vierde ronde Highway to Dijkrock

REGIO - De laatste uren van 2019 zijn weg getikt en Dijkrock maakt zich op voor een nieuw festivaljaar. De vierde en laatste ronde van "Highway to Dijkrock" zal tevens een nieuwjaarsgroet zijn aan alle rockfans in de regio. Op zaterdag 11 januari 2020 zetten ze het jaar goed in bij HCR de Zwaan in Kapelle. De vier kanshebbers die deze avond strijden om een finaleplaats zijn: Crazy Habits – Pop/Rock uit Dieren (Gld.), Even before Adam – Melancholische rock uit Kapelle, Urban Distortion – Alternative rock uit Schiedam, Ambush – Female fronted classic Rock uit Halle (B). Winnaars van eerdere rondes zijn: Bad Fox, Rockford en Automatic Men.

Jubileumjaar KBO Halsteren

HALSTEREN - Het nieuwe jaar zal voor KBO Halsteren in het teken staan van het 70-jarige bestaan van de ouderenvereniging die in 1950 werd opgericht. De voorbereidingen zijn reeds in volle gang. Het nieuwe jaar voor de KBO wordt ingeluid met de start van een nieuwjaarsborrel voor leden op donderdag 9 januari. Maandag 13 januari is er van 14.00 tot 15.30 uur het thee/koffie-uurtje. Alle senioren zijn vrijblijvend welkom om gezamenlijk onder elkaar te vertoeven en een praatje te maken. Gezellig thee of koffie drinken in de Wittenhorst.

Harmonie EMM brengt een vrolijke noot

BERGEN OP ZOOM - De Koninklijk Erkende Harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM) verzorgt op zaterdagavond 18 januari een gezellige muzikale avond in zalencentrum de Raayberg. Samen met kleinkunstensemble Frappant zet deze op één na oudste harmonie van Bergen op Zoom een gevarieerd programma op de bühne onder de titel: EMM Brengt Een Vrolijke Noot. De veelal lichtvoetige muzikale elementen van de muzikanten worden afgewisseld met verrassende en komische intermezzo's van Frappant. Deze nieuwe Bergse theatergroep debuteerde vorige maand met De Emmerlijst, een avondvullende show, die goed werd ontvangen bij het publiek. Harmonie EMM behoeft weinig introductie en staat al vele jaren bekend om hun muzikale prestaties en originele optredens. Ook nu mogen de toeschouwers een vrolijk en afwisselend programma verwachten, goed voor een gezellige en verzorgde zaterdagavond. Kaarten à €7,50 te koop bij leden van EMM en digitaal via bestuur@harmonieemm.nl of bij binnenkomst. Aanvang programma 20.00 uur.

Reparatiecafé Ossendrecht

OSSENDRECHT - Het Reparatiecafé Ossendrecht is weer open op 8 januari 2020. Dit is elke tweede woensdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in MFC De Drieschaar aan De Ploeg 11 in Ossendrecht. Kom ook met uw kapotte spullen; de handige klussers kunnen u vast helpen. De afvalberg is al groot genoeg – en weggooien kan altijd nog.

Koninklijke Onderscheiding voor Hans van Hoek

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht reikte zondag 5 januari 2020 een Koninklijke Onderscheiding uit aan Hans van Hoek (76) uit Roosendaal. Van Hoek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van RKVV METO in Hoogerheide. Omdat Van Hoek inwoner is van de gemeente Roosendaal, is de aanvraag van deze Koninklijke Onderscheiding verlopen via de burgemeester van Roosendaal.

De uitreiking vond echter plaats in Hoogerheide, daar waar het zwaartepunt van de vrijwilligersactiviteiten van decorandus plaatsvinden.