Besluiten college Bergen op Zoom

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Regelmatig hakt het college van Bergen op Zoom knopen door over onder meer financiële kwesties. Een greep uit de besluiten die het college recent maakte.

De bedragen die sociale uitsluiting van kinderen moeten voorkomen zijn verhoogd. De bijdrage per laptop en per fiets gaat met €50,- omhoog. Voor een laptop wordt dan maximaal €400,- bijgedragen. Voor een fiets wordt een maximaal bedrag van €350,- gerekend.
Het college kijkt positief naar de verkoop van de Residentie Moermont aan de Veiligdreef 6 in Bergen op Zoom. De huidige eigenaar, Woningstichting Stadlander, verzocht de gemeente haar mening te geven op de voorgenomen verkoop van Moermont. De huidige bestemming en het huurcontract met tanteLouise blijven gehandhaafd.
Samen in de Regio krijgt ook in 2020 een subsidie voor de uitvoering van hun reguliere activiteiten, inclusief €65.000 voor de organisatie van dialoogtafels. Of de subsidie in 2021 wordt gegeven is nog twijfelachtig wegens de bezuinigingsopdracht van de gemeente.
Het college verstrekt de verenigingen die gebruik maken van zwembad De Schelp een tegemoetkoming als compensatie van de kosten die door verenigingen zijn gemaakt naar aanleiding van de sluiting van het zwembad.
Het college verleent €465.340 subsidie aan zwembad de Schelp en de Melanen B.V. voor sportstimuleringsactiviteiten, verenigingsondersteuning, gezondheidsbevordering en sportwijkwerk.