Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

ATB toertocht Huijbergen op zondag 5 januari

HUIJBERGEN - De ATB toertocht Huijbergen is een begrip in Zuidwest Nederland en België. Van heinde en ver komen de deelnemers naar Huijbergen, vorig jaar meer dan 1600. De toertocht zal plaatsvinden op 5 januari 2020.
Een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar sportief te laten beginnen. Op deze dag krijgt iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van NK parcours 2019 te rijden. Een ieder kan deelnemen aan de toertocht met een afwisseling van los zand, pittige beklimmingen en uitdagende single-tracks. De deelnemers komen over paden waar men nog nooit geweest is. Het merendeel van het parcours is onverhard. De tocht vertrekt vanuit MFC De Kloek aan de Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden 25 of 50 km. De deelnemers rijden eerst over het Belgische grondgebied richting de Grote Meren en de Tiestenduin zal aangedaan worden. Hierna zal een tussenstop ingericht zijn waar men koude of warme drank en een versnapering kan krijgen. Vervolgens wordt er richting de Nootjesberg en de Walse duinen gereden. Inschrijven kan vanaf 8.30 tot 10.30 uur. De kosten bedragen €5,-. Deze tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van Gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé eigenaren, Beheer Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers. Er is een bewaakte fietsenstalling ingericht waar men bij aankomst de mountainbike kan stallen. Er is gelegenheid om te douchen en er zijn fietsspuitplaatsen aanwezig. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met tel. 0164-642043, mobiel 06-51171943 of www.wchuijbergen.nl

'Zwembad De Melanen in de kerstvakantie?'

BERGEN OP ZOOM - Het vlot allemaal niet rondom zwembad De Schelp. Al in de raad begin 5 november uitten diverse fracties hier zorgen over en die zijn nog steeds actueel.

Reinoud Krijnen, raadslid Samen 0164 gemeente Bergen op Zoom maakt zich zorgen nu de feestdagen er aan komen. "In de raadsvergadering van 5 november is ingegaan op de mogelijkheid om zwembad De Melanen als alternatief in te zetten. Momenteel rijden ouders met hun kinderen van de zwemvereniging De Krabben op de meest onmogelijke tijden stad en land af om hen te kunnen laten trainen. Menig lid is dan ook afgehaakt bij de vereniging. Daarnaast moeten ook andere gebruikersgroepen hun heil elders zoeken. Denk onder andere aan de kinderen die zwemles volgen. Zwembad De Melanen is sinds 2 september gesloten en beschikbaar voor onderhoud. Inmiddels zijn we 3,5 maand verder, het college heeft 2,5 maand geleden aangegeven een actieplan te hebben om De Melanen als alternatief te kunnen aanbieden", schrijft het raadslid. Hij vraagt zich af welke acties zijn ondernomen en wanneer kan de blaashal voor over het Halsterse zwembad uit de kast kan worden gehaald? "Gaat het college regelen dat er tijdens de kerstvakantie in de gemeente Bergen op Zoom kan worden gezwommen? Lukt dat niet, wat gaat u dan wel doen?!", besluit hij.

Trainingen Lacrosse tijdelijk in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Vanaf dinsdag 7 januari tot de Carnavalsvakantie zijn de open binnentrainingen van Lacrosse in MFC Kloosterhof. De teamsport Lacrosse is 3,5 jaar geleden in de regio gestart als onbekende sport. Via losse clinics op speelveldjes in Ossendrecht, een heus Finaleweekend en diverse toernooien tot een gekend spel met vaste trainingen in Bergen op Zoom. Afgelopen winter is Hoogerheide ook (tijdelijk) de trainingslocatie geweest en met succes, want de Ogers hebben sindsdien veel nieuwe (volwassen) spelers. Ook dit nieuwe jaar kan iedereen gratis bij de open trainingen meedoen. "In de winter een buitensport beoefenen, is nooit populair. Daarom gaan we ook naar binnen", aldus Ogers coach Daniël Sterenborg. Vragen of wil je je vooraf aanmelden via: info@ogerslacrosse.nl. Zaal is om 20.00 open tot 21.30 uur. Let op: zaalschoenen en een mondbit (ter plaatse beschikbaar voor €5) zijn verplicht.

Open dag en oliebollenverkoop Leutige Bouwers

LEPELSTRAAT - Op 31 december van 10.00 tot 16.00 uur staan de deuren van de bouwloods aan de Zoekweg 39 in Lepelstraat weer wagenwijd open. Op deze dag kan iedereen kennis maken met het bouwproces en kunnen de vorderingen van de nieuwe carnavalswagen alvast worden bewonderd. Naast het bezichtigen van het bouwproces kunt u bij de Leutige Bouwers als vanouds verse appelbeignets, olie- en krentenbollen kopen. Vooraf bestellen kan nog steeds via e-mail: leuitgebol@gmail.com. U bent van harte welkom aan onze bouwloods in Lepelstraat om onder het genot van een hapje en drankje onze creatie te komen bewonderen.

Hallo 2020 muzikale nieuwsjaarhappening

BERGEN OP ZOOM - Op de eerste dag van het nieuwe jaar is er een muzikale nieuwjaarsmiddag van salon- en dansorkest Société Poubelle d'Or. Aanvang is 15.00 uur, entree De Enghel is gratis. Kijk ook op www.societepoubelledor.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding