Afbeelding
Foto:

Winterwandeling

HALSTEREN - Wie denkt dat er in deze periode niets te beleven is op Landgoed De Hertgang in Halsteren, vergist zich. Daarom vindt er op zaterdag 28 december een speciale winterwandeling plaats. U kunt dan zien dat ook in dit jaargetijde planten en struiken in bloei staan. De struikkamperfoelie (Lonicera fragrantissima) bijvoorbeeld. Eveneens de moeite waard is de aardbeiboom (Arbutus unedo) die veel moois te bieden heeft: groenblijvend, mooi glanzend donkergroen blad, en hij bloeit in de winter met witte bloemen. Nog een winterbloeier: de sneeuwbal (Viburnum tinus). Een plant met een lange geschiedenis, want op muurschilderingen in de ruïnes van Pompeï is de sneeuwbal al te zien. Maar er is natuurlijk veel meer te zien. Neem daarom deel aan deze leuke en informatieve winterwandeling op zaterdag 28 december. Op die dag is De Hertgang (Klaverblokken 18 in Halsteren) geopend om 14.00 uur en dan start ook de rondleiding met de gids. De toegang bedraagt €4,- inclusief koffie of thee. Wel even vooraf aanmelden via hertgang@planet.nl of 0164-683801.

De Vrolijke Spelers

REGIO - Toneelvereniging de Vrolijke Spelers uit Steenbergen brengt de klucht Boerenbont en rode lampjes, geschreven door Carl Slotboom. De locatie is Theaterschool Myra Ceti aan de Wouwsestraat 49 in Steenbergen. Op vrijdag 17 januari is de aanvangstijd 19.30 uur en op zaterdag en zondag is dat 13.30 uur. Kaarten zijn voor €7,- telefonisch te reserveren bij Corrie Blommerde, telefoon 0167-563582 of bij Fien Cools, telefoon 0167-561327.

Apeleuke lessen

HALSTEREN - Januari 2020 start Monkey Moves met apeleuke lessen in Steenbergen, Halsteren en Bergen op Zoom. Aukje en Dimitri Winkels uit Steenbergen brengen dit landelijke concept van Monkey Moves naar deze regio. Vanuit hun werkervaring als gymleerkracht hebben zij gezien hoeveel plezier kinderen uit bewegen halen. Het kiezen van één sport is voor veel kinderen best lastig. Kennismaken met verschillende sporten kan de kinderen helpen om deze keuze te maken op basis van hun talent en interesse. Monkey Moves biedt kinderen deze kans. Kinderen tussen 1,5 en 9 jaar leren elk seizoen de basis van 11 sporten. Iedere 3 weken staat er een andere sport centraal. De lessen in Steenbergen vinden iedere woensdag plaats in de gymzaal van basisschool Gummarus. Op zaterdag zijn er lessen in de gymzaal van basisschool de Toermalijn in Halsteren. Zondag vinden de lessen plaats in sporthal de Boulevard in Bergen op Zoom. Voor meer informatie en het boeken van een proefles kunt u terecht op: www.monkeymoves.nl/bergenopzoom

Franse seniorenmiddag

BERGEN OP ZOOM - Vrijdag 24 januari 2020 is er een Franse seniorenmiddag met een optreden van Laura Sakko in de Korenaere, Korenmarkt 7 in Bergen op Zoom. De middag begint met het kort opfrissen van uw kennis over Frankrijk met daarna een optreden van Laura Sakko, die prachtige Franse chansons zingt. De middag duurt van 14.00 tot 16.30 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Informatie en opgeven: T 0164-237056 of E-mail:
activiteiten@wijzijntraversegroep.nl

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Afbeelding