Roger en Reinie Brusselaars in restaurant De Drempel waar ze hun allerlaatste kerst beleven.
Roger en Reinie Brusselaars in restaurant De Drempel waar ze hun allerlaatste kerst beleven. Foto:

Allerlaatste kerst in restaurant De Drempel

HALSTEREN - Restaurant De Drempel is net als voorgaande jaren feestelijk versierd in kerstsfeer. Eigenaren Reinie (68) en Roger Brusselaars (70) maken zich op voor de allerlaatste kerst in hun zaak. Al vanaf oktober zijn de beide kerstdagen er volgeboekt en ontvangen ze vele gasten. Na deze drukke dagen sluit het horecapaar in hart en nieren aan de Oudeweg een periode van bijna veertig jaar af. De Drempel is verkocht aan een particulier en Halsteren heeft een goedlopend restaurant minder.

"Het geeft een dubbel gevoel", vertelt Roger Brusselaars, "liever hadden we gezien dat de zaak die we hebben opgebouwd voortgezet zou worden." De familie Brusselaars is vijf jaar bezig geweest het restaurant te verkopen. "Helaas pindakaas, maar de kans die we nu krijgen is uniek: de mensen die het pand kopen nemen alles over, zelfs de kerstversiering mag blijven hangen. Ze hebben vergunning aangevraagd om hier een woonhuis van te maken. De keuken, inventaris en bar blijven behouden, dat komt bourgondische mensen goed van pas", zegt Roger, die met plezier terugkijkt op een carrière van 55 jaar horeca.

Allround

De geboren Steenbergenaar begon destijds bij Hotel het Centrum in Roosendaal. Enkele jaren later ontmoette hij Reinie van Hoeyen, geboren en getogen in Bergen op Zoom, bij Old Dutch aan de Stationsstraat in haar woonplaats. Zij was daar kamermeisje en werkte in de bediening, Roger was er restaurant-kok (foto onder). Beiden ontwikkelden zich samen tot allround vakmensen en bouwden in Halsteren een aansprekend restaurant op.

"
Klanten willen zich thuis voelen én je moet kwaliteit bieden

De Drempel staat voor gastvrijheid en kwaliteit en is tot in de wijde regio en over de grens bekend. "Ons klantenbestand is vooral afkomstig uit Bergen op Zoom, Tholen en ook uit België. Trouwe klanten zijn min of meer 'vrienden' geworden en uiteraard zullen we hen gaan missen. Het mooiste van ons vak vinden we klanten zich thuis te laten voelen en dat deden ze hier ook", zegt Reinie, die tot op de dag van vandaag zorgt dat alles proper en tot in de puntjes verzorgd is. "Daarnaast moet je kwaliteit bieden", vult Roger aan. Tot vorig jaar runde de familie Brusselaars ook nog een partyservice en vroeger leverde de Drempel veel aan bedrijven.

Afsluiting

Beiden zullen de zaak zeker gaan missen maar laten het moment op zich afkomen.

"We wonen hier schuin tegenover en kunnen vanaf het terras nog net op het pand aan de Oudeweg kijken. Eerst gaan we de klanten nog een onvergetelijke kerstdis bezorgen en zondag 29 december presenteren we een 'op is op menuutje'. Dit belooft een feestelijke afsluiting te worden met live muziek."

Op 2 januari nemen Reinie en Roger afscheid van het personeel, dat inmiddels allemaal elders onder dak is. Het gaat om een vijftiental parttime medewerkers die als geen ander de kneepjes van het vak kennen.

"We willen onze medewerkers en alle klanten vooral heel hartelijk bedanken voor de fijne jaren die we met hen in De Drempel mochten beleven", aldus besluiten Reinie en Roger Brusselaars.

Afbeelding