Periodekampioen ODIO
Periodekampioen ODIO Foto: Periodekampioen ODIO

Winterstop dankbaar intermezzo

WOENSDRECHT – Ruim een maand kunnen de voetbalschoenen in het vet. Kerst plus oud en nieuw vormen een dankbaar intermezzo en tijd voor bezinning. Op zondag 15 december volgde alsnog de uitzwaaiwedstrijd van kalenderjaar 2019. Een speelronde met de nodige sentimenten.

Een zege op SVC vormde slechts één positieve uitzondering voor WVV'67, dat al weken naar een nieuwe driepunter snakt. Ook in eigen huis mocht het aanvallende spel met voldoende mogelijkheden tot scoren niet baten. Tegenstander Wernhout deed dat wel, zelfs viermaal. Inclusief een eigen doelpunt restte er een 1-3 zege.

Grenswachters zocht eveneens al vijf opeenvolgende wedstrijden vergeefs naar een overwinning. Thuis tegen RSV, onder leiding van oud Grenswachters-trainer Marco Klijs, moest en zou het gebeuren. In een gelijk opgaand duel was het Senne Scheeren die in de 32e minuut scoorde. Na rust trok groengeel de lijn door en werd de score zelfs verdubbeld. Ronald Clarijs bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. In de 78e minuut werd door de scheidsrechter van dienst de spanning terug in de wedstrijd gebracht door een duw van Thom van Dongen te bestraffen met een strafschop. De vlam zat in de pan en vervolgens regende het kaarten in verschillende kleuren. Doch de Putse winst werd behouden, 2-1.

In Standdaarbuiten opende de plaatselijke SVC sterk tegen periodekampioen ODIO. Met een snelle voorsprong tot gevolg. Kort daarop leek het zelfs de score te verhogen, ware het niet dat de jonge goalie Goort Gelten knap redde. Coen Michielsen antwoordde kort voor rust met een rake schuiver, 1-1. In het tweede bedrijf opende de formatie van Peter van Oirschot sterk, zag topscorer Damian Elenbaas succesvol afwerken en zijn verdediging uiteindelijk nog een rake kopbal incasseren. Volgens insiders: 2-2, een terechte uitslag.

Aansluitend waaide er witte rook boven de Ossendrechtse formatie. Trainer Peter van Oirschot verlengde zijn huidige contract en tekende voor zijn vierde jaar. "Het gevoel is nog steeds goed en voor mij de uitdaging nog steeds jaar. Het bestuur sprak haar voorkeur uit en verder kwam er uit de spelersgroep geen onoverkomelijke negatieve geluiden. En daarom was het voor mij niet moeilijk om er nog een seizoen aan te plakken".

Gentlemen Derby

De negende wedstrijd van de Gentlemen Derby Vivoo-METO eindigde in 1-1. Slechts een Huijbergs kwartet te midden van 135 deelnemers voorzag maanden terug deze uitslag. Vivoo-voorzitter Robbert Klaassen, Vivoo-trainer Rudo Gommers en de Vivoo-verdedigers Bouke de Waal en Remco Motzheim. Laatstgenoemde werd na loting winnaar van het Klavertientje. Volgende derbyafspraak: 26 januari 2020: METO - WVV'67.

Het algemeen klassement: Wout van Elzakker (20), Dennis Jongejan (20), John in de Weij (20), Corné Grinwis (19), Pim Bruijnzeels (19), Martijn de Nijs (19), Peter van Oirschot (19), Kristie Janssens (19) en Patrick Schrier (19).