Eerder aanleveren kopij en advertenties!

HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK - In verband met de kerstdagen moeten kopij en advertenties voor De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant van 25 december uiterlijk donderdag 19 december 21.00 uur bij ons binnen zijn. Op 1 januari 2020 verschijnt er geen krant; op 8 januari wel.

Paar uur voor niks schaatsen op ijsbaan

HOOGERHEIDE - "Iedereen moet kunnen genieten van de schaatsbaan", zegt penningmeester Leonie Bezemer van Dorpsplatform Hoogerheide. Daarom kan er op vrijdag 20 december van 19.00 tot 21.00 gratis geschaatst worden op de ijsbaan te Hoogerheide.

"Ook de schaatshuur nemen wij voor onze rekening, dus is het schaatsen echt helemaal gratis", vult secretaris Angelique Schetters aan. Al jaren wordt er een prachtige overdekte schaatsbaan gebouwd op het Ouwe Raedthuysplein te Hoogerheide. Deze schaatsbaan is gerealiseerd door de inzet van het bestuur van Stichting Evenementen Plein Hoogerheide en de inspanning van vele vrijwilligers.

De tijd van schaatsen op slootjes en natuurijs ligt alweer ver achter ons en daarom is het noodzakelijk dat de schaatsbaan jaarlijks kan worden gerealiseerd. Om een heel intensief en productief jaar te vieren deelt Dorpsplatform Hoogerheide op 20 december tussen 19.00 en 21.00 uur ook weer overheerlijke oliebollen uit.

Meer weten over de schaatsbaan in Hoogerheide? Neem dan eens een kijkje op website http://www.evenementenpleinhoogerheide.nl/

Presentatie Halchterth uit oude kerstbundels

HALSTEREN - Zondag 22 december is er weer de jaarlijkse kerstmiddag van Heemkundekring Halchterth in Heemhuis Hof van Ram te Halsteren. Deze middag zal een iets ander karakter hebben dan andere jaren.

Natuurlijk zijn de Beekzangers weer aanwezig, maar daarnaast wordt aan de hand van oude kerstgedichten met bijpassende beelden de geschiedenis van kerst van een andere kant belicht. Eén van de leden, de heer N. v.d. Boogaart verzamelde oude kerstbundels en aan de hand hiervan heeft hij een powerpointpresentatie gemaakt. Het belooft, afgewisseld met de gedichten en zang van het koor, een interessante middag te worden. aanvang is 14.00 uur. Om 13.30 uur is de zaal open en zal het koor al enkele kerstliederen laten horen. Entree is gratis, De Beeklaan 29a te Halsteren. Iedereen is welkom.

EHBO Ossendrecht start in januari opleiding

OSSENDRECHT - Het EHBO Diploma behaalt men niet zomaar na een dagje cursus. Daarom start EHBO-vereniging Ossendrecht in januari een nieuwe cursus.

De cursus wordt gegeven bij Eetcafé De Boulevard in Ossendrecht. De lesavonden zijn in principe op donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur. Meer informatie op www.ehbo-ossendrecht.nl