Afbeelding
Foto:

De alom bekende Herdertjestocht

WOENSDRECHT - Op zondag 22 december is er weer de inmiddels alom bekende Herdertjestocht in Woensdrecht. Deze tocht wordt alweer voor de 19de keer georganiseerd door de enthousiaste werkgroep Herdertjestocht, onder de vlag van "buurtvereniging de Straat".

De Herdertjestocht is een theatrale wandeltocht bedoeld voor kinderen van alle leeftijden en hun ouders, grootouders, familieleden en vrienden. "We gaan uit van het bestaande Kerstverhaal uit de Bijbel maar steken dat verhaal ieder jaar weer in een ander, eigentijds jasje", zegt de organisatie. Dit jaar is het thema "In het licht". De tocht begint in de St. Jozefkerk en gaat van daaruit langs verschillende locaties waar het kerstverhaal wordt nagespeeld. Een mooie tocht met tal van levende dieren. Toeschouwers van de Herdertjestocht maken deel uit van het verhaal, waarmee de Herdertjestocht vergeleken kan worden met een soort openluchtverhaal.

Kerststal

Iedereen krijgt op het einde van de tocht bij de kerststal beschuit met muisjes en een lekkere beker warme chocomel. Vanaf 17.45 uur is de St. Jozefkerk open en zal popkoor Dazzl mooie kerstliedjes zingen. De tocht zal beginnen om 18.30 uur.

Tweede kerstdag

Op tweede Kerstdag is er bij de levende kerststal vanaf 13.00 uur weer van alles is te beleven voor de bewoners van Woensdrecht.