Afbeelding
Foto:

Aannemer krijgt fotoboek plein

HALSTEREN - De 79-jarige Piet Brocatus uit Halsteren heeft de renovatie van het plein Vogelenzang van het begin tot het eind op beeld vastgelegd. Vrijdagmiddag overhandigde hij een fotoboek aan Gebr. Oomen, de aannemer die de renovatie van het plein verzorgde. Uitvoerder André Broos nam het fotoboek in ontvangst.

Brocatus' passie voor fotografie stamt uit 1970. "Ik fotografeerde van alles maar door werk en omstandigheden is de fotografie op een laag pitje komen te staan tot de jaren negentig. Toen heb ik mijn hobby weer opgepakt." Toen Piet Brocatus hoorde dat het plein in Halsteren een make-over zou krijgen, wist hij al snel dat hij hiervan een fotoboek wilde maken. Hij vroeg toestemming bij de aannemer Gebr. Oomen uit Sprundel. "Zonder toestemming een paar keer per week foto's komen maken, dat doe je niet", zegt Brocatus, die negen maanden de volle medewerking en artistieke vrijheid kreeg om de metamorfose van het plein in beeld te brengen.

Het resultaat is een chronologisch overzicht van alle werkzaamheden tot en met het planten van de boom op het plein. Brocatus reed zo'n drie keer per week met zijn digitale camera om zijn nek, op zijn fiets naar het plein en maakte meer dan duizend foto's.

De 150 mooiste verwerkte hij in het boek dat hij vrijdagmiddag aanbood in de Huiskamer van Halsteren. In het bijzijn van enkele bewoners van De Merel, de heer Sandee van Stadlander, een afgevaardigde van de Dorpsraad en de uitvoerder van Gebr. Oomen uit Sprundel bedankte Piet Brocatus iedereen die zijn initiatief ondersteunde. De kosten van het fraaie fotoboek nam de aannemer graag op zich. André Broos: "We hebben vanaf maart aan dit plein gewerkt en het resultaat mag er zijn. Voor ons als bedrijf was het een mooi project dat praktisch is afgerond. Alle handelingen zijn vastgelegd in dit uniek fotoboek. We zijn er blij mee."