JO17-1 najaarskampioen!
JO17-1 najaarskampioen! Foto: RKSV Halsteren

Zaterdag 1 steviger aan kop

Op de valreep van de winterstop stond er zowaar nog een topper geprogrammeerd in de derde klasse B. Koploper Halsteren ontving de runner-up Klundert. Op een koud, nat en winderig sportpark De Beek werd uitgeweken naar het kunstgrasveld. De publieke belangstelling was ondanks de weersomstandigheden groot, waarbij het voor de ramen van de kantine dringen was om goed zicht te hebben.

De wedstrijd was koud begonnen of de bal lag al in het doel. De eerste de beste aanval van Halsteren resulteerde in een treffer van Mike de Nijs. Halsteren bleef vervolgens druk zetten en had meerdere kansen om snel de voorsprong uit te breiden. Het duurde tot de 36e minuut voordat het zover was. In vier instanties lukte het Steven van der Spek de bal langs de Klundertse goalie te krijgen. Een minuut later was ook de Halsterse doelman Jeroen Sebregts geklopt nadat de defensie de spits van Klundert teveel ruimte gaf. Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Halsteren stapelde kans op kans, maar de definitieve nekslag deelde het pas ver in de tweede helft uit, waar De Nijs met zijn tweede treffer de eindstand op 3-1 bepaalde. Halsteren mag zich tot eind januari Herbstmeister danwel Winterkampioen noemen.

Maar voordat de winterstop echt start, speelt Zaterdag op dinsdag 17 december om 20.00 uur voor de districtsbeker tegen de Zeeuws-Vlaamse zondagvierdeklasser Clinge. De entree voor deze wedstrijd is gratis.

De reguliere competitie wordt hervat op zaterdag 25 januari met een uitduel in en tegen Krabbendijke.

Zondag 1 klopt OJC Rosmalen

De laatste wedstrijd voor de winterstop resulteerde in een keurige 1-3 overwinning op OJC Rosmalen. De subtopper had geen antwoord op het frivole spel van de aanvalslinie van Halsteren. Door vlak voor rust de score te openen en in de tweede helft na de gelijkmaker direct weer op voorsprong te komen, deelde Halsteren twee cruciale mentale tikken uit. OJC Rosmalen kreeg wel kansen, maar verzuimde te scoren. In de slotfase bepaalde Thomas Marijnissen met een benutte penalty de eindstand op 1-3. Halsteren is door deze zege geklommen naar de tweede plaats in de Hoofdklasse B, op één punt van het eveneens winnende Unitas.

Voor de verandering speelt Zondag 1 a.s. zaterdag om 14.00 uur een thuiswedstrijd. Dan treedt het voor de districtsbeker aan tegen het zaterdagelftal van Baronie, dat speelt in vierde klasse. De entree voor deze wedstrijd is gratis.

JO17-1 pakt titel Hoofdklasse

De JO17-1 van Halsteren heeft het najaarskampioenschap behaald in de Hoofdklasse. Een ongekend goede prestatie van deze talentvolle groep, die ook vorig seizoen al onder leiding van trainer Thomas van der Spek op een haar na promotie naar de landelijke divisie miste. Helaas betekent het najaarskampioenschap nog geen promotie. Daarvoor is het resultaat in de voorjaarscompetitie bepalend. De JO17-1 zal in een nieuwe hoofdklasse-poule worden ingedeeld en dan opnieuw gaan proberen de titel te pakken. Het najaarskampioenschap was natuurlijk wel reden voor een feestje!

Piet Hopmans' Kerstbingo

In de berging van Piet Hopmans is weinig plek meer over, zo volgestouwd als die is voor het jaarlijkse prijzenfestival tijdens de Kerstbingo van RKSV Halsteren. A.s. vrijdag vindt dit festival plaats in 't Ooievaarsnest. Vanaf 20.00 uur kunnen prachtige prijzen worden gewonnen met het gezellige bingospel onder aanvoering van Halsteren-icoon Piet Hopmans. Zorg dat je op tijd bent, want de ervaring is dat 't Ooievaarsnest tot de laatste stoel vol zal zijn!

Nieuwjaarsreceptie 4 januari

De traditionele nieuwjaarsreceptie vindt plaats op zaterdag 4 januari vanaf 16.00 uur in 't Ooievaarsnest. Voorafgaand hieraan vindt een vriendschappelijke wedstrijd plaats tussen onze Zaterdag 1 en VVC '68 op ons sportpark. Alle leden, sponsors en supporters zijn van harte uitgenodigd om de wedstrijd en de nieuwjaarsreceptie bij te wonen en te proosten op een hopelijk sportief, gezond en succesvol nieuwjaar.

Deze week - thuiswedstrijden

Donderdag 19 december: 20:30 Halsteren VE1 - MOC'17 VE3; Halsteren VE2 - ODIO VE1; Halsteren VE3 - Vrederust VE2. Zaterdag 21 december: 11:45 Halsteren JO15-3 - Alliance JO15-2; Halsteren JO13-3 - Sprundel JO13-1; 13:15 Halsteren JO17-4 - WIK'57 JO17-1G; 14:00 Halsteren ZO1 - Baronie 1; 14:30 Halsteren 6 - FC Bergen 4; 15:00 Halsteren JO19-2 - METO JO19-2. Activiteiten: 17 dec. 19.00 uur: Extra Ledenvergadering; 20 dec. 20.00 uur Piet Hopmans' Kerstbingo; 27/28 dec. 09.00 uur: Kerstbaltoernooi; 4 januari 16.00 uur Nieuwjaarsreceptie. www.rksvhalsteren.nl