Afbeelding
Foto:

Kerstconcert in Sint Catharinakapel

BERGEN OP ZOOM - Ter afsluiting van het jubileumjaar van het Bergen op Zooms Blazersensemble wordt er op donderdag 19 december een kerstconcert gegeven in de Sint Catharinakapel in Bergen op Zoom. Aan het concert wordt deelgenomen door Kamerkoor Sasso Montanari uit Steenbergen onder leiding van Janno den Engelsman en het Saxofoonkwartet "Trois bierre et un vin". Het ensemble bestaat uit twee hoorns, twee trombones en speciaal voor deze gelegenheid vijf trompetten en twee bassen. Het geheel staat onder leiding van Rien de Jongh. De aanvang van de avond is 20.00 uur. De ingang van de kapel is gelegen aan de Klaverstraat en is vanaf 19.30 uur open. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de leden van de optredende gezelschappen, bij Muziekatelier Frans van Vliet en via touwfrans@gmail.com

Aanmelden Jantje Beton

REGIO - Clubs en verenigingen kunnen zich aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Van 2 tot en met 7 maart gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. De helft van de opbrengst is voor de eigen club en de andere helft is voor Jantje Beton.

Zet je licht aan!

REGIO - Wat zijn nu precies de regels over autoverlichting? Een overzicht voor het juiste gebruik van uw autoverlichting. Dimlicht: Overdag mag u altijd dimlicht gebruiken. Zo zorgt u dat u goed zichtbaar bent, zéker bij slecht weer. De dimlichten hoeven niet aan als de mistlichten (voor én achter) branden. In het donker is het dimlicht verplicht. Groot licht: Groot licht mag u in het donker gebruiken, als u geen tegenligger tegenkomt. Dat geldt ook voor fietsers: doe het grote licht dan uit om de tegenligger niet te verblinden. Ook als u vlak achter een ander voertuig zit, is groot licht verboden. Dagrijlichten: Sommige auto's hebben speciale dagrijlichten. Deze maken de auto overdag beter zichtbaar. Deze lichten mag u overdag gebruiken, bij goed zicht. Mistlicht: Het mistlicht aan de voorkant mag u alleen gebruiken als mist, sneeuwval of regen zorgen voor heel slecht zicht. Het mistachterlicht mag u alleen gebruiken als het zicht minder is dan 50 meter, bij mist of sneeuw; níet bij zware regen. Als de mistlichten branden, hoeven de dimlichten niet aan. Achterlichten: De achterlichten moeten altijd samen branden met groot licht, dimlicht, dagrijlicht of mistlicht. Heeft u de verkeerde verlichting op uw auto? Dan kan uw auto worden afgekeurd bij de apk. Ook kunt u voor het verkeerd gebruik van uw verlichting een boete krijgen. Tip: controleer uw autoverlichting regelmatig.

Natuursprong Winter

BERGEN OP ZOOM - Op 15 januari kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar oud van 13.00 tot 15.30 uur hutten bouwen, klimmen en lekker actief bezig zijn in de natuur. De activiteit van de F!tfabriek is bij De Kraaijenberg aan de Fianestraat 21 te Bergen op Zoom.

Afbeelding