Drie stralende Binky's-bruidjes met Corné en Wilma Langenberg die de wens indienden; links hun dochter Angelica.
Drie stralende Binky's-bruidjes met Corné en Wilma Langenberg die de wens indienden; links hun dochter Angelica. Foto:

Binky's worden stralende bruidjes

HALSTEREN – Binky's zijn ze al, maar ze wilden heel graag een dag bruid zijn. Die wens van de dames van de Halsterse vriendengroep Binky's kwam uit dankzij het plaatselijke kantoor van financieel adviseur Veldsink, die 40 jaar bestaat en daarom door heel het land wensen laat uitkomen. De bruidjes van Binky's stralen nog steeds.

Bloednerveus zijn ze, als ze bij De Bruidsbeleving in Sprundel uit de auto stappen. Maar tegelijkertijd kunnen Angelica (20), Evi (21), Sharona (27), Laura (19), Elise (24), Marcy (22) en Michelle (22) niet wachten om te worden omgetoverd tot een bruid die je alleen in de allermooiste films ziet.

Daarbij krijgen ze hulp van Loes Elsten, eigenaar van De Bruidsbeleving. Zij is gewend om dames te laten stralen en dat is dan ook wat de dames van Binky's, de Halsterse vriendengroep voor jongvolwassenen met een beperking, non-stop doen.

In vervulling

"Prachtig om die gezichten te zien", zeggen Debbie Sebregts en Linda van Schilt van Veldsink – Van der Linden, het Halsterse kantoor van de landelijke Veldsink-keten.
Wat hen betreft had de directie van Veldsink uit de 55 wensen die werden ingediend op het kantoor in Halsteren geen betere kunnen kiezen om in vervulling te laten gaan.
Dat vinden ook Wilma en Corné Langenberg, die Binky's oprichtten voor hun dochter Angelica. "De dames van Binky's wilden héél graag trouwjurken passen. Jammer genoeg was het budgettechnisch niet haalbaar, daarom hebben we deze wens ingediend. Kijk ze stralen, dit is superleuk!"
Zie ook pagina 7.