Hattrick voor Dimitri Ceuppens (Vivoo)
Hattrick voor Dimitri Ceuppens (Vivoo) Foto:

Dimitri Ceuppens (Vivoo) op schot in Nispen

HUIJBERGEN – De winterstop staat voor de deur. Her en der wordt getracht nog te redden wat er te redden valt. Ook in gemeente Woensdrecht streeft men nog altijd in de Vierde Klasse B collectief de aspiraties na. Met wisselend succes. In het post-Sinterklaasweekend weinig ruimte voor cadeautjes.

Wellicht dat lijstaanvoerder Nieuw-Borgvliet daar toch iets genuanceerder over denkt. Op bezoek bij ODIO, toch winnaar van de eerste periode, werd de Ossendrechtse loper volledig uitgerold. Nadat doorgaans solide back Jeremai Martina de 0-1 achterstand inleidde, ging het hard. Marco de Vos tilde met een hattrick nog voor rust de stand naar 0-4. In de tweede helft bereikten de Bergenaren het handvol en geloofden het wel. ODIO speelde ondermaats en wist voor de vierde opeenvolgende maal geen thuiswinst te behalen.

Grenswachters snakt eveneens naar succes. Edoch, Sprundel uit was niet te tegenstander en plaats om het blazoen weer eens op te poetsen. De thuisploeg overklaste de Puttenaren op alle fronten en ging slechts met een 1-0 voorsprong de kleedkamer binnen. In de tweede helft een totaal ander spelbeeld met Grenswachters als bovenliggende partij. Nadat Ronald Clarijs en Senne Scheeren de mogelijkheden tot aansluiting lieten liggen, gooide Sprundel met een goal voorzien van buitenspelluchtje het duel definitief op slot, 2-0.

Insiders bij DIOZ-WVV'67 spreken eveneens van een wedstrijd met twee gezichten. In het eerste bedrijf liet de 'greenback-army' van Gerard Lazarom zich volledig op felheid aftroeven en ging men met 1-0 rusten. Daarna was WVV'67 beter maar liep nog eenmaal tegen een sporadische counter en verlies aan, 2-0.

METO lijkt meer en meer haar draai te vinden. Tegen een van de betere teams van de Vierde Klasse BSC opende het aftastend en had geluk met een knappe save van keeper Hugo Bos en een bal welke van de lijn werd gehaald. Vervolgens nam METO het initiatief over en kwam zelfs op voorsprong toen een voorzet van Joep van Kalmthout op het hoofd van Niels Adriaansen belandde, 1-0. Nog voor rust kwam BSC langszij. In de tweede helft opnieuw een iets beter METO dat door twee goals van Gijs Verresen uitliep. BSC ging op zoek naar aansluiting en vond die van afstand. Uiteindelijk deelde men de punten. Nadat Niels Adriaansen voor een overtreding op het middenveld met rood werd bestraft buitte BSC het overtal uit en scoorde tien minuten voor tijd, 3-3.

Tegen hekkensluiter NSV moest en zou er door Vivoo gewonnen worden. Verlies zou de blauwbloezen in een netelige situatie brengen. Zo ver kwam het in Nispen niet. Vivoo deelde na een half uur kort na elkaar drie tikken op rij uit. Als eerste draaide Jordy van Gastel een corner ineens binnen en vervolgens was het Dimitri Ceuppens die met twee treffers zijn seizoentotaal verdubbelde. Na rust nam NSV het heft in handen en kwam terug tot 2-3. Opnieuw Ceuppens vergrootte de marge terwijl de scheids het met een penalty voor NSV nog even spannend wenste te houden. Derhalve, Huijbergse winst: 3-4.