HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Gezelschap De Straotzangers verzorgde zondagmiddag een sfeervol optreden bij Intratuin.
HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Gezelschap De Straotzangers verzorgde zondagmiddag een sfeervol optreden bij Intratuin. Foto:

Optreden Straotzangers bij de Zonnebloem

HALSTEREN - Op vrijdag 13 december houdt de Zonnebloem in Lepelstraat een gezellige middag. Deze zal in het teken van Kerstmis en oud- en nieuwjaar staan. De middag voor mensen van de Zonnebloem begint om 13.30 uur. Het plaatselijke koor De Straotzangers treedt op en er is een hapje en een drankje.

Ensemble Benevento

HALSTEREN - Het kerstconcert dat Ensemble Benevento dit jaar geeft, heeft de titel: Transeamus usque Bethlehem. Het concert is op zaterdag 21 december om 18.30 uur in de Martinuskerk aan de Dorpsstraat 20 in Halsteren. Ensemble Benevento is een muzikale groep, bestaande uit 12 jonge instrumentalisten en zangers uit België en Nederland, zowel amateurs alsook enkele beroepsmusici.

Kerstlezing Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 17 december wordt er bij het Lectorium Rosicrucianumeen thema-avond verzorgd met als titel: Openheid voor een nieuw licht. "Open zijn betekent met volle aandacht waarnemen. Als we open en aandachtig zijn, in een stille concentratie, ontstaat er een innerlijke ruimte waarin zich een wonder kan voltrekken. Want in deze ruimte kan een nieuw licht schijnen. Door de aanraking van dit licht kan een nieuw leven geboren worden. Het is het feest van de lichtgeboorte in ons, het innerlijke kerstfeest." De avond die kosteloos te bezoeken is duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De locatie is Blauwehandstraat 21 in Bergen op Zoom.

Koor zoekt muzikanten

BERGEN OP ZOOM - Door omstandigheden van uiteenlopende aard zit het grootste shantykoor van Bergen op Zoom op dit moment in wat moeilijk vaarwater. Ze zijn hard op zoek naar versterking van hun muzikanten in de vorm van een ervaren accordeonist, banjospeler of gitarist. De 55 zangers repeteren op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Mortier. acht tot tien keer per jaar treden zij op. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met: secretaris@batraven.nl

Kerstconcert Sint Cecilia Eensgezindheid

HALSTEREN - Op donderdag 26 december geeft harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid traditiegetrouw een kerstconcert ten gehore in de Quirinuskerk te Halsteren. De toegang is zoals ieder jaar gratis. Het concert start om 10.30 uur. Tijdens het kerstconcert onder leiding van Charles Bosters zullen traditionele kerstnummers als 'Mary's Boy Child' en 'Stille Nacht' niet ontbreken. Maar ook vrolijke en herkenbare nummers als 'Christmas at the Movies', 'All I Want For Chirstmas' en 'Christmas on the Rock' worden ten gehore gebracht.

Gemengd Koor Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - HOOGERHEIDE - Op zaterdag 14 december treedt het Borgvliets Gemengd Koor om 14.00 uur op bij het inloophuis van het Leger des Heils "Bij Bosshardt" aan het Zonneplein in Bergen op Zoom. Eerder deze week trad het koor op in Residentie Meilust; op dinsdag 17 december om 14.00 uur zingt BGK in Huize Heideduin in Hoogerheide.

Afbeelding
Kerstlezing rozenkruis
Afbeelding
Afbeelding