Afbeelding
Foto:

Waterpeil in de Ligne kunstmatig verlaagd

HALSTEREN - Volgens informatie die raadslid Louis van der Kallen (BSD) heeft wordt het waterpeil in de Ligne (tussen Fort Pinssen en Vrederust) opzettelijk en kunstmatig verlaagd. Dat verbaast hem, omdat het waterschap veel geld en moeite heeft gedaan om het gebied te vernatten. "Het lage waterpeil heeft consequenties voor de biodiversiteit en het aanzicht van de waterlinie. Ook moeten de grachten rond Fort de Roovere nu regelmatig opgevuld worden middels een tractor met pomp. Een dergelijke actie kost vermoedelijk honderden euro's per keer en is niet duurzaam. Het gebied is nu droger dan gewenst", aldus Van der Kallen. Hij vraagt aan het dagelijks Bestuur van het Waterschap Brabantse Delta waarom er besloten is het waterpeil in de Ligne te verlagen. Ook vraagt hij zich af wie er voor de kosten van de pompactiviteiten opdraait.

Samenwerking LPS en Jongleren Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Per 1 januari 2020 zal kinderopvangorganisatie Jongleren Woensdrecht zich bij Lowys Porquin (LPS) voegen. LPS neemt Jongleren Woensdrecht bestuurlijk over. Het doel van dit samengaan is om gezamenlijk nog beter te voldoen aan de behoeften van opgroeiende kinderen en de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs verder te versterken. Ook TSO (K)eet en Zo, aanbieder van tussenschoolse opvang, zal hier onderdeel van uitmaken. "Jongleren Woensdrecht en LPS zijn beiden (financieel) gezonde organisaties met een goede reputatie. De bestuurlijke overname is dus geen noodzaak of gemotiveerd door groeidoelstellingen. Voor Jongleren Woensdrecht ligt de drijfveer in het verbeteren van de continuïteit en kwaliteit van de stichting, om toekomstbestendig te zijn. Gezamenlijk creëren ze meer capaciteit door een grotere medewerkers-pool en vergroten ze hun interne expertise.

Optredens De Beekzangers in kerstsfeer

HALSTEREN - De Beekzangers uit Halsteren verzorgen de komende weken een drietal optredens die helemaal in de kerstsfeer staan. Al sinds oktober repeteert het koor voor deze kerstoptredens. Ze hebben weer een paar nieuwe kerstliederen ingestudeerd. Tijdens de optredens brengen ze oude traditionele kerstliedjes ten gehore maar ook eigentijdse liederen met een boodschap aan de wereld van nu. Het inmiddels traditionele kerstconcert in het heemhuis van Heemkundige Kring Halchterth aan De Beeklaan in Halsteren vindt plaats op zondag 22 december van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij dit optreden. De toegang is gratis.

Op zondag 15 december om 14.30 uur wordt ook in kerstsfeer gezongen in Vlissingen bij Ter Reede, waar de Beekzangers elk jaar in de zomermaanden met veel enthousiasme worden ontvangen. Op donderdag 19 december treedt het koor op voor de bewoners van de Vissershaven in Bergen op Zoom. Op 16 december vindt bij Gasterij de Kladde in Lepelstraat voor de leden van De Beekzangers een sfeervolle kerstviering plaats. De Beekzangers bestaan volgend jaar 18 jaar. De wekelijkse repetitie vindt plaats in de Baak achter de Sint Martinuskerk.

Vrijwilligers knappen oud kerkhof op

WOENSDRECHT – Tegenover de begraafplaats aan de Rijzendeweg in Woensdrecht ligt een oud kerkhof. Vrijwilligers van Stichting Het Oude Kerkhof "De Stompe Toren", zijn al vele jaren bezig met het opknappen en onderhouden van dit historische kerkhof. Op verzoek van het dorpsplatform Woensdrecht zijn financiën €2146,00 beschikbaar gesteld vanuit het iDOP-budget om paden aan te leggen, waardoor het kerkhof voor iedereen beter toegankelijk wordt. Naast de vrijwilligers van de stichting en het dorpsplatform, draagt ook Colpaart Grondwerken een steentje bij.

Gladheidsbestrijding in Woensdrecht

GEMEENTE WOENSDRECHT – Tijdens een periode van 4 maanden staan de medewerkers van de buitendienst van de gemeente weer gereed om de gladheid te bestrijden. Alleen hoofdroutes worden gestrooid. In het gladheidsbestrijdingsplan zijn wegen, straten en fietspaden opgenomen die prioriteit krijgen om gestrooid te worden in vorst- en/of sneeuwperiodes. Dit zijn in Woensdrecht: doorgaande hoofdwegen, wijk- en buurtontsluitingswegen, busroutes, vrijliggende fietspaden, breder dan twee meter, druk bereden fietspaden, hellende (doorgaande) wegen, bij verkeerssluizen en marktterreinen. Daarnaast worden er zoutbakken geplaatst bij de basisscholen, de multifunctionele centrale en het sociaal domein aan de Kromstraat 4 in Hoogerheide. Ten opzichte van het gladheidsbestrijdingsplan van vorig jaar zijn er enkele wijzigingen. In Ossendrecht komt er meer focus op de Ploeg en in Hoogerheide wordt het nieuw aangelegde fietspad aan de Antwerpsestraatweg meegenomen in het plan.

Rijbewijskeuringen in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 16 december in BWI Welzijnscentrum K4, Kromstraat 4 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl