Afbeelding
Foto:

Mythen die moed geven

HUIJBERGEN - De klassieke mythologie biedt ons een keur aan verhalen over helden die hun angsten weten te overwinnen. Classicus Ward Warmoeskerken (1982) houdt op woensdag 18 december bij de Broeders in Huijbergen een lezing over bekende en minder bekende mythen uit de Griekse en Romeinse Oudheid. Ward Warmoeskerken is classicus, doceerde Latijn en Grieks aan gymnasium het Juvenaat en is ontwerper van kleding en kostuums. De lezing is de tweede in de reeks van vijf lezingen met als thema: 'Wees niet bang ' van de werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit. De lezing vindt plaats in het broederhuis Sint Marie aan de Boomstraat 7 in Huijbergen. De avond begint om 19.45 uur en eindigt om 21.45 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage van €5,- gevraagd. Meer informatie: Wimke Overbeek, 06-45033592, www.samenkerk.nl.

Halsternaar wint flink

HALSTEREN - Een grote verrassing voor een inwoner uit Halsteren. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. De winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws. De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

3FM Serious Request

BERGEN OP ZOOM - Op donderdag 19 december vroeg in de ochtend van 7.00-8.30 uur komt 3FM door Bergen op Zoom heen met The Lifeline! Op het podium voor Restaurant 't Spuihuis kunnen alle deelnemers uit Bergen op Zoom en omstreken hun hard ingezamelde geld aanbieden aan het 3FM team en Gebouw-T doet hier ook aan mee. Zo is er een aantal exclusieve veilingstukken waarop geboden kan worden. Dit zijn unieke stukken of ervaringen waar je normaal gesproken niet zomaar aan kunt komen. Elk jaar staat een specifiek thema centraal, een zogenaamde 'stille ramp'. Dit jaar gaat 3FM van Goes naar Groningen voor slachtoffers mensenhandel. De veiling van deze unieke 'once-in-a-lifetime' ervaringen en stukken is gestart via http://bit.ly/veiling-gebouw-t en loopt tot woensdag 11 december 10.00 uur.

Subsidieaanvraag         Kunstenplanperiode

BRABANT - Van 3 december 2019 tot 31 januari 2020 kunnen professionele culturele instellingen een subsidie-aanvraag indienen voor de vierjarige 'subsidieregeling Professionele Kunsten 2021-2024'. Voor deze nieuwe Kunstenplanperiode is jaarlijks bijna zes miljoen euro provinciaal geld beschikbaar.
Gedeputeerde Anne-Marie Spierings: "Onze gezamenlijke adviescommissie bepaalt welke culturele instellingen kwalitatief en zakelijk hoogwaardig zijn en behoren tot de Brabantse basisinfrastructuur. Daarmee is ook duidelijk welke instellingen naar de mening van de provincie en de steden van nationaal belang zijn. Daarmee geven wij richting aan de besluitvorming van het Rijk."

Afbeelding