Afbeelding

Top-scheidsrechter Bas Nijhuis leest ODIO de les

HUIJBERGEN – Fijne feestdagen. Veel valt of staat met de posities welke her en der zullen worden ingenomen. In aanloop naar de winterstop werd op een koude decembermiddag de jacht op broodnodige punten geopend. En met gemengde gevoelens teruggekeken.

Vivoo trad in eigen huis aan tegen de ploeg van oud-trainer Marco Klijs, RSV. De Huijbergenaren gingen voor de volle winst en stonden al in de derde minuut door Bas van der Heijden op voorsprong. RSV stroopte de mouwen op doch Vivoo pareerde het powervoetbal met verve. Tot ver in de tweede helft toen een verdedigende fout toch een uiteindelijke nederlaag betekende, 1-2.

Ook Grenswachters deed zichzelf te kort en liep tegen het eerste verlies in eigen huis aan. Tegen BSC opende Maxime Huijbrechts snel de score. Roosendaals antwoord volgde nog net voor rust 1-1. Na de thee opende groengeel sterk en had pech dat een fout op Senne Scheeren niet met een penalty bestraft werd. Aan de andere zijde werd volgens insiders zuivere buitenspelgoal tot BSC-treffer gepromoveerd. Grenswachters ging op zoek naar eerherstel echter twee counters bepaalden de eindstand op 1-4.

WVV'67 deelde de punten na rust met hekkensluiter. Robin Schipperijn vierde zijn rentree met een openingsdoelpunt, waarna NSV toch langszij kon komen. Vervolgens honoreerde ook Max van Elzakker diens eerste volledige wedstrijd na een blessure met een goal. Het bleek onvoldoende voor de winst daar de Nispenaren voor een puntje tekenden, 2-2.

METO voetbalde zich knap onder het fysieke voetbal van gastheer Noordhoek uit en was effectief in de afwerking. Op aangeven van Niels Adriaansen opende Gijs Verresen de score, waarna Noordhoek de stand gelijk trok. Na een vrije schop van Jens Hermans, liep METO via Joep van Kalmthout en opnieuw Gijs Verresen uit naar een veilige marge en ruime zege, 2-4.

In Zegge bepaalden twee strafschoppen het score bord. Damian Elenbaas ontfermde zich succesvol namens ODIO over dit buitenkansje. Einduitslag van een hardwerkend DIOZ contra een beter voetballend ODIO 1-1.

Bas Nijhuis

Op woensdag 18 december aanstaande komt topscheidsrechter Bas Nijhuis op bezoek bij ODIO. Bas Nijhuis verzorgt een interessante lezing waarin hij met veel humor vertelt over zijn liefde voor de voetbalsport. Uiteraard komen er hilarische anekdotes voorbij met zijn ervaringen in het nationale en internationale voetbal. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerden. De zaal gaat open om 18:30 uur. Van 18:45 tot 20:00 uur vertelt Bas Nijhuis zijn verhaal. Na afloop kan onder het genot van een drankje nog worden na gepraat. Kosten voor leden €5,- per persoon. Niet leden betalen €7,50. Deelname is uitsluitend mogelijk op basis van voorinschrijving. Er worden geen kaarten verkocht aan de deur. Voor bedrijven is er de mogelijkheid om reeds om 17.00 uur aan te sluiten. Er is dan een buffet beschikbaar en 3 consumpties, kosten €27,50 euro. Opgeven bij Nico Hoogerwerf via tel.: 06-55301195.