Muziekdocenten gezocht

REGIO - De redactie van deze krant is op zoek naar mensen die muziekles geven. Bent of kent u zo iemand? Stuur een mailtje met naam, instrument, telefoonnummer en mailadres naar vincent@minervepers.nl

Zorgen om ratten

BERGEN OP ZOOM - De VVD maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de toename van plaagdieren. Daarom vraagt raadslid Rian Govers-Gabriëls zich af of er voldoende capaciteit en kennis bij de gemeente bestaat over plaagdierbestrijding. "Muizen en ratten verspreiden ziekten, beschadigen gebouwen en veroorzaken brand. Wetenschappers en de plaagdierbranche waarschuwen dat onder druk van klimaatverandering en verstedelijking de problemen met dierplagen in Nederland zullen toenemen. Als het zo doorgaat, is heel Nederland straks vergeven van de ratten en muizen met middeleeuwse taferelen als gevolg. Ook in onze gemeente signaleren inwoners steeds vaker muizen en ratten", aldus het raadslid. 'Hoe voorkomen we dat iedere willekeurige inwoner rattengif gaat bestellen via Alibaba.com', vraagt Rian Govers-Gabriëls zich af in een brief aan het college.

Adventsconcert

BERGEN OP ZOOM - Op 6 december vindt in de Grote of Getrudiskerk, in de volksmond de Peperbus, te Bergen op Zoom een prachtig Adventsconcert plaats. Deze avond zingen het christelijk mannenkoor Ichthus uit Sliedrecht en het Amazing Grace Choir uit Tholen diverse advent- en kerstliederen. Muzikaal worden de koren begeleid op het orgel door Wildeman en Zonnenberg en op de piano door Joost van Belzen. Er zijn deze avond ook diverse solo's te horen van onder andere de sopraan Elise Hout. De avond staat verder in het teken van Caritate. Deze stichting houdt zich bezig met de opvang van meisjes die slachtoffer zijn geworden van vrouwenhandel en gedwongen prostitutie. De avond begint om 20.00 uur en toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. Kaarten zijn te bestellen via: www.amazinggracechoir.nl

Nieuwe dienstregeling

HALSTEREN - Met ingang van zondag 15 december start de nieuwe dienstregeling met een nieuw lijnennet in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat.

Streeklijn 111 krijgt een andere route en rijdt vanaf 15 december niet meer door de kernen Halsteren en Lepelstraat. Reizigers kunnen gebruik maken van de lijnen 310 en 110 die wel door Halsteren blijven rijden. Deze lijnen rijden veel vaker dan de oude lijn 111 (ook 's avonds en in het weekend).
Reizigers uit Lepelstraat die niet willen of kunnen fietsen naar de dichtstbijzijnde halte in Halsteren (halte Molenplein) kunnen vanaf 15 december tegen OV-tarief met de deeltaxi naar deze halte reizen.
Voor ouderen en mensen met een beperking uit Halsteren en Lepelstraat is ook de bestaande Plusbus een goed alternatief.

De bestaande lijn 105 en de nieuwe lijn 106 rijden op werkdagen overdag gezamenlijk elk half uur tussen Bergen op Zoom, Hoogerheide en Ossendrecht, Postbaan.

Er wordt een nieuwe scholierenlijn geïntroduceerd, lijn 110. Met deze lijn ontstaan nieuwe reismogelijkheden, zonder overstap, vanuit de regio naar zoveel mogelijk scholen in Bergen op Zoom, Hoogerheide en Ossendrecht. Deze lijn gaat ieder half uur in de spitsuren en in de ochtendspits nog frequenter.