Ochtend Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. In hun centrum in Bergen op Zoom organiseren zij regelmatig inloopochtenden, steeds met een ander thema, waarover men met elkaar van gedachten kan wisselen. Het thema van donderdag 5 december is: Vlinder, zinnebeeld van de ziel. "De voorstellingen van mythische dieren dragen een kracht in zich tot ontwikkeling van de geestziel en van daaruit leggen zij de kiemen voor spiritueel leven dat in ieder mens verborgen ligt. Een vlinder wordt gezien als zinnebeeld van de ziel, van de overwinning op de vergankelijkheid, op de dood. Ieder die zich door dit onderwerp aangesproken voelt, is van harte welkom." De inloopochtend is op donderdag 5 december van 10.00 tot 11.30 uur. Toegang is gratis; voor koffie / thee wordt gezorgd. Lectorium Rosicrucianum is gevestigd aan de Blauwehandstraat 21 in Bergen op Zoom.

Postzegelvereniging houdt feestavond

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 9 december 2019 wordt een feestelijke ruilavond bij postzegelvereniging Onderling Contact gehouden. De beroemde decemberverloting met postzegel- en natura prijzen wordt het hoogtepunt van die avond. U krijgt verder een versnapering en een drankje aangeboden van het bestuur. U kunt de feestavond bezoeken in buurthuis de Kastanje aan de Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. Op deze avond kunt u weer volop genieten van de vele aanwezige postzegels en met uw postzegelvrienden de nodige wetenswaardigheden delen. De ruilavond begint om 19.30 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. Via de diverse aanwezige insteekboeken heeft u altijd een goede mogelijkheid om uw collectie aan te vullen. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn, dan kunt u aan de koopjestafel vast wel wat vinden en de veiling biedt anders genoeg verzameluitdagingen.

Adventsconcert

HALSTEREN - Op zaterdag 7 december presenteren Crescendo en Hananja een adventsconcert in de St. Martinuskerk in Halsteren. Crescendo is een gemengd koor onder leiding van Paul Heijboer. Organist is Eric Quist. Hananja is een jongerenkoor onder leiding van Jolanda van de Wege en onder begeleiding van organist Stefan van den Berge. Meewerkend ensemble is Ars Musica en spreker van dienst is Peter Kraamer. Het concert duurt van 19.30 tot 21.00 uur.