Wandeling langs Brabantse Wal Halsteren
Wandeling langs Brabantse Wal Halsteren Foto:

Wandeling rondje Brabantse Wal

HALSTEREN - Voor zaterdag 7 december wordt er weer een Rondje Halsteren georganiseerd. Deze keer gebeurt dat in samenwerking met Open Kerk van de Sint Martinuskerk. De kerk gaat om 11.00 uur open en vanaf die tijd zullen er rondleidingen door gidsen van de Heemkundekring gegeven worden.

Er is koffie, thee en limonade met wat lekkers erbij en natuurlijk staan ook de verkooptafels met allerlei zelfgemaakte artikelen weer klaar.

Daarnaast kunnen belangstellenden kerstkaarten maken. Tekenen, kleuren, borduren et cetera, materiaal is er voldoende aanwezig.

Door middel van een powerpointpresentatie wordt er ook informatie getoond over de kerk.

Om 13.00 uur start de wandeling vanaf de kerk. Deze keer geen dorpswandeling maar een rondje Brabantse Wal, een zogeheten geomorfologische wandeling. Hierbij wordt door een gids uitleg gegeven over vormen van het landschap en de processen die bij het ontstaan daarvan een rol spelen. Men kan de wandeling meelopen na eerst een bezoek aan de kerk, maar alleen meewandelen of enkel de kerk bezichtigen is ook mogelijk.
Duur van de wandeling is ongeveer anderhalf uur en het Rondje Brabantse Wal eindigt bij het oude raadhuis, restaurant 1633. Hier kan men voor een speciale prijs koffie/warme chocomelk met wat lekkers kopen en nog even gezellig napraten.

De kerk is open van 11.00 tot 15.00 uur. Deelname is gratis.