Olympus'69 volleybalteam is in nieuw tenue gestoken door Rob Mion Vastgoed BV.
Olympus'69 volleybalteam is in nieuw tenue gestoken door Rob Mion Vastgoed BV. Foto:

Volleybalteam Olympus '69 in nieuw tenue

HALSTEREN - Omnisportvereniging Olympus'69 viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Juist in dit jubileumjaar is de afdeling Volleybal weer gaan deelnemen aan een competitie voor recreantenteams. Het gemengde volleyteam komt dit seizoen uit in volleybalcompetitie ORV Breda. Olympus '69 is daartoe in een nieuw tenue gestoken door sponsor Rob Mion Vastgoed BV uit Bergen op Zoom. In thuishaven sporthal de Kannebuis werd de gulle sponsor donderdagavond hartelijk bedankt voor zijn welkome bijdrage. Het enthousiast Olympus'69 volleybalteam speelt de competitiewedstrijden op een viertal locaties in Breda, in Prinsenbeek, Raamsdonksveer, Etten-Leur en in Bergen op Zoom. Vaste trainingsavond is donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in sporthal de Kannebuis in Halsteren. Mensen die belangstelling hebben om mee te komen volleyen, zijn van harte welkom. Op website https://volleybal.olympus69.nl/ staat meer informatie.

Pepernotentoernooi

Op zaterdag 7 december houdt Olympus '69 het 46e Pepernotentoernooi. Inschrijven kan in de klassen heren recreanten, dames recreanten en gemengd recreanten. Het inschrijfgeld bedraagt €25 per team. Het toernooi in de Kannebuis begint rond 9.00-9.30 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Wanneer zwemmen in Zwembad De Schelp?

BERGEN OP ZOOM - "Zwembad De Schelp is al ruim twee en een halve maand gesloten. Binnenkort begint de kerstperiode. Het kan toch niet waar zijn dat kinderen ook de komende vakantie daar niet terecht kunnen?", vraagt raadslid Reinoud Krijnen (Samen0164) zich af in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. "Voor de zwem- en waterpolovereniging De Krabben is de start van het seizoen rondom slecht begonnen. De zwemvereniging moet met lede ogen toezien dat leden zijn genoodzaakt om bij andere verenigingen hun heil te zoeken. Ook de waterpolovereniging moet haar toevlucht zoeken bij omringende zwembaden." In het zwembad aan de Bergse Plaats zijn er problemen met de installatie die voor de zoutelektrolyse zorgt. Krijnen vraagt zich af of het (proef)zwemmen in ethisch verantwoord is. "Indien het proefzwemmen niet slaagt, gaat u het water uit het zwembad laten lopen en het zwembad opnieuw vullen. Waarom heeft u dit de afgelopen weken niet gedaan? Weet u inmiddels wat de oorzaak van de slechte luchtkwaliteit is? In de vorige sluitingsperiode zijn er met de gebruikers afspraken gemaakt over schadeloosstelling. Wordt dit onderwerp nu ook besproken met de gebruikersgroepen?" Er is sprake van het -evenals vorig jaar- overkappen van het Zwembad in Halsteren als noodmaatregel.

'Grote poppenrover moet rups bestrijden'

BERGEN OP ZOOM - Er is al veel gesproken over de aanpak van de eikenprocessierups. Ook zijn er al diverse acties ondernomen, zoals het ophangen van mezenkasten. Het valt raadslid Louis van der Kallen (BSD) op dat er één methode om de rups aan te pakken, onbesproken blijft. Dat is de herintroductie van de grote poppenrover. De grote poppenrover is volgens hem een van oorsprong inheemse kever die in Nederland vermoedelijk is uitgestorven. In de VS is hij met succes uitgezet om 'plagen' te bestrijden. "De grote poppenrover is net als alle loopkevers een carnivoor die leeft van andere insecten en dan voornamelijk de larven. Op het menu staan vooral rupsen. Tot de rupsen die op het menu staan, behoren enkele soorten die voor andere dieren oneetbaar zijn zoals de larven van de processievlinders zoals de eikenprocessierupsen en de dennenprocessierups. Dergelijke rupsen bezitten brandharen, wat ze oneetbaar maakt voor vrijwel alle dieren met slijmvliezen, zoals vogels, amfibieën en zoogdieren. Ook rupsen van andere vlinders worden wel gegeten, zoals de rupsen van spanners, spinners en uiltjes. De grote poppenrover en de larve hebben geen last van de eventuele brandharen." De BSD-fractie vraagt het college te bekijken, eventueel samen met andere gemeenten, of herintroductie tot de mogelijkheden behoort.

Afbeelding
Afbeelding