Statement ODIO

OSSENDRECHT – 'ODIO accepts no racism'. De naweeën van de racistische uitlatingen tijdens FC Den Bosch-Excelsior waren zelfs tot in Ossendrecht voelbaar. Voorafgaande de derby met Grenswachters trad groenwit voor eenmaal aan in een speciaal shirt voorzien van het alles zeggende statement. Het maakte ODIO op zaterdagavond uniek in Brabant!

Precisie

Op zondag kwamen ook de overige Woensdrechtse vierdeklassers in actie. METO nam het op het Jac van Hoek Sportpark op tegen DIOZ uit Zegge. Insiders van de 'tricolores' spreken over een rommelige wedstrijd waarin METO snel op voorsprong kwam. Joep van Kalmthout kwam vrij op rechts en bediende Gijs Verresen op maat. De topscorer kapte een tegenstander uit en schoot onberispelijk binnen. Vervolgens vergat de thuisploeg door te drukken. Geen scherpte en het ontbreken van precisie van de eindpass leidde balverlies op het middenveld in. DIOZ nam over en verraste van afstand goal Hugo Bos. Einduitslag 1-1.

Ook WVV'67 en Vivoo beleefden weinig plezier aan hun uitduels tegen respectievelijk Sprundel en BSC. WVV'67 werd op alle fronten afgetroefd en capituleerde net voor en net na rust (penalty). Het kwam de achterstand niet meer te boven en verloor uiteindelijk met 3-0. Vivoo op haar beurt kwam door een eigen doelpunt van Tijmen van de Weide op achterstand. Kort daarop verdubbelde BSC met een fraaie aanval de score. Dimitri Ceuppens verkleinde nog voor rust de marge. Na de thee betekende een onverklaarbaar gegeven strafschop het nekschot voor Rudo Gommers en de zijnen, 3-1. Het verschil werd, ondanks enkele goede Huijbergse aanvallen, niet meer verkleind.

Gentlemen Derby

ODIO-Grenswachters (2-2) werd juist voorspeld door: Nico Overbeeke, Jaap van den Akker jr, Quirijn Schevenhoven, Joost van Oirschot, Albert van der Kooij, Koen Paulus, Ingrid de Ron, METO 4, Mark Alberti, Levien Michielsen, Jac Broos, Gino van Oirschot, Luke de Dooij en John in de Weij. Klavertientje na loting voor Albert van der Kooij!

Koplopers Gentlemen Derby

Pim Bruijnzeels (19), Wout van Elzakker (19), Peter van Oirschot (19), John in de Weij (19), Patrick Schrier (119), Dennis Jongejan (19), Kristie Janssens (18) en Luke de Dooij (18) zijn de koplopers Gentlemen Derby