Avondopenstelling van het gemeentehuis

HOOGERHEIDE - Met een pilot extra avondopenstelling van het gemeentehuis is onderzocht of er behoefte is aan een extra avondopenstelling. Uit de pilot is duidelijk geworden dat die behoefte er inderdaad is.

Vanaf 6 januari 2020 zal het gemeentehuis dan ook op donderdagavond open zijn, laat de gemeente weten.
De openingstijden op dinsdagavond en donderdagavond zullen dan van 17.00 tot 18.30 uur zijn. Doordeweeks is het gemeentehuis open voor inloop van 08.30 tot 12.30 uur. De dinsdag- woensdag en donderdagmiddagen is het gemeentehuis open van 12.30 tot 16.30 uur voor bezoekers die een afspraak hebben gemaakt. Maandagmiddag zijn de loketten gesloten, echter voor het afhalen van reisdocumenten/rijbewijzen kan men wel terecht bij de receptie. De avondopenstellingen zijn voor bezoekers op inloop. Afspraken kan men telefonisch of via de website.

Sportstimulering

BERGEN OP ZOOM - Vanaf november 2019 gaat de F!TFabriek naast sportstimuleringsprojecten Sjors Sportief en Try Out ook starten met sportstimuleringsproject The Comeback Kids. Met deze projecten wil de F!TFabriek meer inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom activeren, stimuleren en kennis laten maken met sporten bij de Bergse sportverenigingen.

Het Sjors Sportief project, wat voor het zesde jaar is gestart, is een waar begrip geworden op de basisscholen in de gemeente. Met Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op laagdrempelige wijze kennismaken met sport en bewegen.

Met sportstimuleringsprogramma Try Out wil de F!TFabriek de middelbare scholieren activeren. The Comeback Kids tracht jong volwassenen van 18 tot en met 30 jaar te activeren. Uit onderzoek blijkt dat de liefde voor bewegen en sporten zeker nog aanwezig is, maar men het vaak lastig vindt om te combineren met werk en privé.

Stijging uitkeringen

REGIO - Aan de daling van het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant is een einde gekomen, dat meldt het UWV. Eind oktober 2019 telde Noord-Brabant 36.400 lopende WW-uitkeringen. Dit betekent een stijging met 1 procent ten opzichte van september 2019. Landelijk bleef het aantal lopende WW-uitkeringen in dezelfde periode gelijk. In oktober 2019 bedroeg het aantal landelijk 233.500.
Ten opzichte van een jaar geleden daalde het aantal in Noord-Brabant met 12 procent, hetgeen net iets minder sterk was dan de landelijke afname van 13 procent. Het WW-percentage in oktober 2019 bedroeg in Noord-Brabant 2,7 procent. Dat is een fractie hoger dan het landelijk percentage dat 2,6 procent bedroeg.

Mezenkasten Heerle

HEERLE - Op zaterdagmorgen 23 november hingen wethouder Inge Raaijmakers van de Gemeente Roosendaal en wethouder Patrick van der Velden van Bergen op Zoom, samen met gemotiveerde inwoners, mezenkastjes op in Heerle.

Naar aanleiding van de overlast van de eikenprocessierups dit jaar ontstond bij deze groep inwoners het idee om zich actief in te gaan zetten voor de bestrijding van de rupsenplaag. Ze maakten een concreet uitgewerkt plan en legden dit voor aan de beide gemeenten. Beide gemeenten omarmden dit burgerinitiatief.

In totaal zijn er 70 mezenkastjes beschikbaar voor Heerle.